3 Eenvoudige Manieren Om Uw Computer Stofvrij Te Maken

Inhoudsopgave:

3 Eenvoudige Manieren Om Uw Computer Stofvrij Te Maken
3 Eenvoudige Manieren Om Uw Computer Stofvrij Te Maken

Video: 3 Eenvoudige Manieren Om Uw Computer Stofvrij Te Maken

Video: 3 Eenvoudige Manieren Om Uw Computer Stofvrij Te Maken
Video: Stofvrij maken pc 2024, Mei
Anonim

Constante werking van koelers in de computer, evenals een overmatige hoeveelheid statische elektriciteit, leiden ertoe dat de computer een enorme stofafscheider wordt. Stof dat zich ophoopt op computeronderdelen leidt ertoe dat het koelsysteem niet goed werkt en storingen kunnen optreden. Dienovereenkomstig is het voor een stabiele werking van de computer noodzakelijk om de netheid ervan constant te controleren.

3 eenvoudige manieren om uw computer stofvrij te maken
3 eenvoudige manieren om uw computer stofvrij te maken

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om stof van uw computer te verwijderen, is door een stofzuiger te gebruiken. Een gewone stofzuiger zal hier niet helpen. Het is immers bijna onmogelijk om een nauw contact te verzekeren tussen de stofzuigerbuis en het onderdeel dat wordt onderhouden. Daarom heeft u een krachtige stofzuiger met goede tractie nodig. Er zijn niet zoveel van dergelijke stofzuigers en het is bijna onmogelijk om een krachtig model te vinden tussen budgetopties. Let er bij het schoonmaken van uw computer met een stofzuiger op dat u de onderdelen op het moederbord niet met de buis beschadigt.

Stap 2

De volgende manier is om een penseel te gebruiken en al het stof naar de onderkant van de computer te borstelen. Een borstel reinigt onderdelen veel grondiger dan een stofzuiger. Maar stof kan zich verspreiden en terugvallen op de gereinigde oppervlakken. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat u moeilijk bereikbare plaatsen zoals de binnenkant van de PSU of het CPU-koellichaam kunt reinigen. Als u de borstelmethode kiest, moet u een zachte borstel van hoge kwaliteit kiezen, waarvan de borstelharen niet aan stof blijven plakken en afbrokkelen.

Stap 3

Een blikje perslucht werkt heel goed voor het schoonmaken van een computer. Ze worden verkocht in moderne winkels met pc-onderdelen. Zo'n cilinder kun je zelf maken, bijvoorbeeld met een blikje oude verf of een flesje frisdrank. Het blijft om de nippel van de fietsbuis in een van de wanden te plaatsen en je ontvangt een opgepompte compressor die kan worden gebruikt in combinatie met een fietspomp. Je kunt het stof natuurlijk met je mond wegblazen, maar de lucht kan speeksel bevatten en vochtig zijn. Vocht op de onderdelen is zeer ongewenst. Bovendien kunt u met een zelfgemaakte compressor een krachtige gerichte luchtstroom krijgen die zelfs aanhangend stof gemakkelijk kan wegblazen.

Aanbevolen: