Hoe Een Tekening Uit Te Rekken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tekening Uit Te Rekken?
Hoe Een Tekening Uit Te Rekken?

Video: Hoe Een Tekening Uit Te Rekken?

Video: Hoe Een Tekening Uit Te Rekken?
Video: Сумка крючком из трикотажной пряжи | HOW CROCHET A BAG 2024, Mei
Anonim

Het meest geschikte hulpmiddel voor alle soorten vervorming van afbeeldingen is een van de grafische editors. Adobe Photoshop zal bijvoorbeeld een tekening in elke richting uitrekken met een minimum aan tijd.

Hoe een tekening uit te rekken?
Hoe een tekening uit te rekken?

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Nadat u de grafische editor hebt gestart, moet u het gewenste afbeeldingsbestand erin openen. Om dit te doen, klikt u op het menu-item "Bestand" en selecteert u het item "Openen". Hetzelfde kan worden gedaan met behulp van de "sneltoetsen" CTRL + O. In het dialoogvenster dat wordt geopend, kunt u de afbeelding bekijken zelfs voordat u het bestand opent. Zoek het gewenste bestand en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Open vervolgens het gedeelte "Afbeelding" in het Photoshop-menu en selecteer "Afbeeldingsgrootte". Deze actie komt overeen met de sneltoetscombinatie alt="Image" + CTRL + I, je kunt het gebruiken.

Stap 3

Er zijn twee secties in het venster met maatinstellingen. De onderste is handiger bij het werken met afbeeldingen die bedoeld zijn om af te drukken. De bovenste is ontworpen om te werken met schermformaten van afbeeldingen. Als je een afbeelding op een computer (of computers) gaat gebruiken, gebruik dan deze sectie. Als u het selectievakje "Behoud aspectverhouding" aanvinkt, wordt de afbeelding proportioneel uitgerekt, dat wil zeggen dat wanneer u de breedte wijzigt, de waarde in het veld "Hoogte" proportioneel verandert zonder uw deelname. Maten kunnen zowel in absolute eenheden als in relatieve eenheden worden gewijzigd - als percentage van de oorspronkelijke grootte. Nadat u de meeteenheden hebt geselecteerd, stelt u de gewenste waarden in en klikt u vervolgens op de knop "OK".

Stap 4

Als het resultaat u niet bevalt, maakt u deze transformatie ongedaan met de sneltoets CTRL + Z en probeert u te herhalen met verschillende breedte- en hoogtewaarden. Als u een bevredigend resultaat krijgt, slaat u het op. Dit kan door op de sneltoets CTRL + S te drukken. Photoshop zal u vragen om de instellingen voor de beeldkwaliteit te wijzigen. Doe dit indien nodig. Klik vervolgens op de knop "OK" en de rekprocedure wordt voltooid.

Aanbevolen: