Hoe Het Beeldscherm Uit Te Rekken?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Beeldscherm Uit Te Rekken?
Hoe Het Beeldscherm Uit Te Rekken?

Video: Hoe Het Beeldscherm Uit Te Rekken?

Video: Hoe Het Beeldscherm Uit Te Rekken?
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, Mei
Anonim

In sommige gevallen (na het opnieuw installeren van het besturingssysteem of als gevolg van het onjuist afsluiten van een ionische toepassing), kunnen uw beeldscherminstellingen worden gereset. In dit geval wordt de standaard resolutie meestal ingesteld op 800 bij 600 pixels, waardoor het weergegeven gebied veel kleiner wordt, er verschijnen zwarte balken aan de zijkanten van het scherm. Om de normale werking te herstellen, is het noodzakelijk om de defecte monitorinstellingen te herstellen.

Hoe het beeldscherm uit te rekken?
Hoe het beeldscherm uit te rekken?

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het bureaublad om het scherm goed uit te rekken. Na deze actie verschijnt een menu waarin u het item "Eigenschappen" selecteert. Selecteer vervolgens het tabblad "Instellingen", waardoor u een afbeelding van de computermonitor en instelschalen krijgt waarmee u de kleurweergavekwaliteit en schermresolutie naar eigen goeddunken kunt aanpassen. Als de resolutie is ingesteld op 800 bij 600 dpi, gebruik dan de schuifregelaar om deze op het maximaal mogelijke in te stellen, bijvoorbeeld 1280 bij 1024 dpi.

Stap 2

Als de schuifregelaar niet beweegt, haalt u de computer uit de veilige modus of installeert u de ontbrekende videokaartstuurprogramma's. In deze situatie, om het beeldscherm goed uit te rekken, installeert u de videokaartstuurprogramma's opnieuw met behulp van de meegeleverde schijf. Als er geen is, download dan de benodigde software van de website van de fabrikant voor dit apparaat. Maar zorg er eerst voor dat het probleem precies in de bovenstaande redenen ligt.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer vervolgens "Eigenschappen". Selecteer in het geopende venster het tabblad "Apparatuur". Markeer in de lijst met apparaten de videoadapters en klik met dezelfde rechtermuisknop op "Eigenschappen". Selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad stuurprogramma en ga verder met het zorgvuldig bestuderen van de informatie over de nieuwste versie en updatedatum. Als wordt gezegd dat het stuurprogramma niet wordt gevonden of ontbreekt, moet het opnieuw worden geïnstalleerd.

Stap 4

Als alles in orde is met het stuurprogramma van de videokaart, controleer dan het stuurprogramma van de monitor. De procedure is hetzelfde als bij het controleren van het stuurprogramma van de videokaart. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", vervolgens op "Eigenschappen", "Hardware" en "Apparaatbeheer". Selecteer "Monitors" en controleer de status van het stuurprogramma. Als het ontbreekt, moet u het installeren. Gebruik hiervoor de schijf die bij de monitor is geleverd of download de juiste software van de website van de fabrikant. Nadat u al deze handelingen hebt uitgevoerd, kunt u het beeldscherm eenvoudig uitrekken.

Aanbevolen: