Hoe Een Tafel Uit Te Rekken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tafel Uit Te Rekken?
Hoe Een Tafel Uit Te Rekken?

Video: Hoe Een Tafel Uit Te Rekken?

Video: Hoe Een Tafel Uit Te Rekken?
Video: Rekken extensoren onderarm 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om de tabel uit te rekken tot de volledige ruimte van het browservenster ontstaat bijvoorbeeld wanneer het paginaontwerp in de tabel wordt geplaatst. De oplossing voor dit probleem vereist niet het schrijven van complexe code, maar het houdt in dat rekening wordt gehouden met enkele kenmerken van de opmaak van webpagina's.

Hoe een tafel uit te rekken?
Hoe een tafel uit te rekken?

Noodzakelijk

Basiskennis van HTML

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de betekenis van de aanstaande operatie verduidelijken. In HTML-code zijn tabelpagina's een set van geneste gepaarde tags (een opening en een sluiting). celtags (

en

) zijn genest in tekenreekstags (

en

), en die, op hun beurt, in tabeltags (

en

). In de openingstag van de tabel kunt u de breedte en hoogte zowel in absolute eenheden (pixels) als relatieve (percentages) instellen. Bij relatieve afmetingen worden de breedte en hoogte van het bovenliggende element van de tabel als 100% genomen. Als u een tabel rechtstreeks in de hoofdtekst van de pagina plaatst (en niet in een laag, formulier, andere tabel, enz.), dan zijn de afmetingen van het bovenliggende element de breedte en hoogte van de pagina. Dit betekent dat om de tafel uit te rekken tot alle vrije ruimte, u 100% horizontale en verticale afmetingen ervoor moet specificeren.

Stap 2

Nu kunt u dit in de praktijk gaan brengen in HTML. De breedte en hoogte van de tabel wordt bepaald door de attributen width en height. Dus de tabelcode die 100% van de afmetingen in alle richtingen aangeeft en bijvoorbeeld met twee cellen in één rij, kan er als volgt uitzien:

linker cel van de tabel rechter cel van de tabel

Stap 3

Het specificeren van 100% breedte en hoogte is voldoende om de tabel uit te rekken als u de juiste HTML-standaard kiest waarmee de browser de paginacode moet lezen. De tag wordt op de allereerste regel van het document geplaatst. Je hebt een tag nodig met de volgende inhoud:

Stap 4

En er moet nog een punt in uw code worden meegenomen: de pagina springt standaard een paar pixels in vanaf de randen van het venster, zodat de tabel, zelfs nadat de hele pagina is gevuld, niet tot het hele venster zal worden uitgerekt. Om deze onnodige velden te elimineren, kunt u nul-inspringingen specificeren in de corresponderende attributen in de openingstag van de paginatekst ():

Stap 5

Wanneer samengesteld, ziet de volledige paginacode met een tabel uitgerekt tot de volledige breedte en hoogte van het scherm er als volgt uit:

Gestrekte tafel

linker cel van de tabel rechter cel van de tabel

Aanbevolen: