Hoe Maak Je Een Geanimeerde Emoticon In Paint.net

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Geanimeerde Emoticon In Paint.net
Hoe Maak Je Een Geanimeerde Emoticon In Paint.net

Video: Hoe Maak Je Een Geanimeerde Emoticon In Paint.net

Video: Hoe Maak Je Een Geanimeerde Emoticon In Paint.net
Video: How to make a smiley emoticon (paint.net) 2024, Mei
Anonim

Emoticons in internetcommunicatie vervullen dezelfde rol als intonatie in mondelinge spraak: ze brengen overeenstemming, wantrouwen, vreugde, ironie … U kunt uw eigen geanimeerde emoticons maken met behulp van de gratis programma's Paint.net en UnFREEz.

https://www.tunnel.ru
https://www.tunnel.ru

instructies:

Stap 1

Animatie bestaat uit meerdere gif-afbeeldingen, die van elkaar verschillen door de positie van het object in de ruimte, grootte, kleur, etc. 2-3 frames zijn voldoende om een smiley te maken. Maak een document in Paint.net en gebruik de toetsen Ctrl + Shift + N om een nieuwe laag toe te voegen.

Stap 2

Zet in het palet de voorgrondkleur op bruin, klik in de werkbalk op het pictogram "Ovaal", stel de breedte in op 2 pixels en teken een cirkel. Maak de voorgrondkleur geel en vul de cirkel met de Paint Bucket Tool. Dubbelklik op de laagminiatuur in het deelvenster Lagen en voer "Smiley" in het veld "Naam" in.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Maak een nieuwe laag voor de smiley-ogen. Gebruik het gereedschap Ovaal selectiegebied om een oog met een geschikte vorm te tekenen en vul het met wit met het gereedschap Emmertje. Maak een kopie van de laag met CTrl + Shift + D en het gereedschap Selectie verplaatsen, sleep het tweede oog naar de gewenste locatie.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Maak een nieuwe laag voor de iris. Selecteer het ovale gebied in het oog en vul het met lichtblauw. Dupliceer de laag en verplaats het tweede blauwe ovaal in het tweede oog. Gebruik de Ctrl + D-toetsen om de selectie op te heffen en de 4 lagen samen te voegen tot één met de Ctrl + M-toetscombinatie. Noem de laag "Ogen".

Stap 5

Voeg nog een laag toe voor de mond. Zet de voorgrondkleur op donkerbruin en trek een lijn met het gereedschap Lijn of Kromme. Gebruik de muis om tussen de markeringen te wisselen en sleep ze naar beneden en opzij om de mond de gewenste vorm te geven. Druk op Enter als u tevreden bent met het formulier.

Stap 6

Nu moeten we wat volume aan de emoticon toevoegen. Maak een nieuwe laag en druk op S op je toetsenbord. Trek het smileygezicht over om een cirkelvormige selectie te maken. Als de selectie niet overeenkomt met de vorm van de emoticon, klikt u op het gereedschap Selectie verplaatsen en sleept u de grepen met de muis in de gewenste richting. Wanneer de selectie het smileygezicht volledig bedekt, klikt u op "Brush" in de werkbalk.

Stap 7

Trek een bruine streep langs de omtrek van de emoticon in de onderste helft. De selectie voorkomt dat het penseel naar de achtergrond schuift. Kies in het menu Effecten in de groep Vervaging Gaussiaans vervagen en stel een geschikte diameter in op basis van de kleur en breedte van de lijn die u tekende. Deselecteer de selectie met Ctrl + D. Noem de laag "Schaduw".

Afbeelding
Afbeelding

Stap 8

Maak een nieuwe laag en selecteer opnieuw de emoticon langs de omtrek. Verf over zijn voorhoofd met een witte borstel en breng Gaussiaans vervagen aan om het voorhoofd er verlicht uit te laten zien. Noem de laag "Flare". Deselecteer de selectie.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 9

Maak een kopie van de laag "Ogen" en noem de laag "Eyes Tilt". Voeg de lagen Ogen, Mond en Schaduw samen. Deselecteer de laag "Ogen kantelen" en sla deze afbeelding op als 1.gif. Alvorens op te slaan, zal het programma aanbieden om de lagen samen te voegen. Klik op Samenvoegen en na het opslaan van de afbeelding maakt u de samenvoeging ongedaan met Ctrl + Z.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 10

Nu moeten we een knik-emoticon maken. De omtrek van het smileygezicht en de highlight blijven ongewijzigd, de ogen, mond en schaduwen verschuiven. Verwijder de zichtbaarheid van de laag "Ogen", maak deze zichtbaar en activeer de laag "Ogen kantelen". Omcirkel ze met een rechthoekige selectie, comprimeer ze iets verticaal en verplaats ze een beetje naar beneden.

Stap 11

Maak een nieuwe laag en gebruik het gereedschap Lijn of Kromme om een lachende mond te tekenen, vul deze met wit en verplaats deze naar beneden ten opzichte van de eerder gemaakte mondlijn. Maak opnieuw een laag en schilder er schaduwen op, zoals in stap 7. De lijn moet lager beginnen dan in de laag "Schaduw". Sla de afbeelding op als 2.gif.

Stap 12

Open je gifs één voor één in Paint.net en verklein ze met de opdracht Formaat wijzigen in het menu Afbeelding. Sla de gewijzigde bestanden op met dezelfde namen.

Stap 13

Open de map met je gif-bestanden, start het programma UnFREEz en sleep 1.gif"

Aanbevolen: