Geanimeerde Tekst Maken In Paint.net

Inhoudsopgave:

Geanimeerde Tekst Maken In Paint.net
Geanimeerde Tekst Maken In Paint.net

Video: Geanimeerde Tekst Maken In Paint.net

Video: Geanimeerde Tekst Maken In Paint.net
Video: Paint.net: tekenen en bewerken 2024, Mei
Anonim

Met de gecombineerde tools van twee gratis programma's, Paint.net en UnRREEz, kunt u geanimeerde tekst en andere bewegende beelden maken. Het gebruik van plug-ins voor Paint breidt de mogelijkheden van deze handige grafische editor aanzienlijk uit.

Geanimeerde tekst maken in Paint.net
Geanimeerde tekst maken in Paint.net

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw bestand met de opdracht "Nieuw" in het menu Bestand, of open een geschikte kant-en-klare afbeelding als achtergrond met de opdracht "Openen". Klik in het deelvenster Lagen op het pictogram Nieuwe laag toevoegen en klik op het T-pictogram in de werkbalk. Selecteer het juiste lettertype en de juiste grootte, geef de kleur van de tekst op het palet op.

Stap 2

Maak een kopie van de tekstlaag door op het bijbehorende pictogram in het lagenpaneel te klikken of door de toetsen Ctrl + Shift + D te gebruiken. Schakel de zichtbaarheid van de eerste tekstlaag uit door het vakje aan de rechterrand uit te schakelen en naar een kopie van de laag te gaan. Druk op S op je toetsenbord en selecteer de tekst met een rechthoekig kader. Selecteer op de werkbalk "Selectie verplaatsen", houd Shift ingedrukt, klik met de muis op een van de verplaatsingsgrepen in de hoek en sleep naar het midden van de laag om de tekst te verkleinen. Druk op Enter.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Maak een kopie van deze laag en verklein nogmaals de tekst. Herhaal de handeling meerdere keren. Elke kopie wordt een frame van uw animatie. Hoe meer frames u maakt, hoe vloeiender de animatie zal zijn. Dubbelklik op de laag met de kleinste afbeelding en noem deze "1". Noem de volgende lagen in volgorde "2", "3", enz.

Stap 4

Verwijder de zichtbaarheid van alle lagen behalve de achtergrond en de eerste en sla de afbeelding op onder de naam 1.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Start het programma UnFREEz en sleep de frames van uw animatie één voor één naar het venster Frames vanuit de map waar u ze hebt opgeslagen. Stel in het vak Framevertraging de framesnelheid in. Als je wilt dat de video constant ronddraait, vink je de optie Loop-animatie aan. Klik op Animatie.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Je kunt alle afbeeldingen niet op dezelfde plek plaatsen, maar met een offset langs de coördinaatassen: de kleinste naar de bovenhoek, de grootste diagonaal naar beneden. Bij het maken van een animatie verschijnt een tekstzoomeffect.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 7

U kunt niet alleen de hele inscriptie wijzigen, maar ook afzonderlijke letters erin - u krijgt het effect van "dansende" tekst. Maak net zoveel kopieën van de tekstlaag als er letters zijn. Activeer de eerste laag. Klik op de werkbalk Rechthoekige regiokiezer en omlijst de letter. Als je een cursief lettertype hebt gekozen, moet je de selectie met een bepaalde hoek draaien. Markeer hiervoor het "Verplaats selectiegebied" op de werkbalk, klik met de rechtermuisknop in de selectie en sleep de muis zonder deze los te laten. Het frame zal draaien. Wanneer het kader naar de gewenste hoek draait, sleept u de verplaatsingsgrepen terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt om het formaat van de selectie te wijzigen.

Stap 8

Vink "Verplaats selectie" op de werkbalk aan. Houd Shift ingedrukt en sleep de handvatten om de lettergrootte te wijzigen. Als u de kleur wilt wijzigen, drukt u op S, stelt u de gewenste tint in op het palet, selecteert u het gereedschap Vullen en klikt u op de gemarkeerde letter. Wijzig op de volgende laag de grootte en kleur van een andere letter, enz. Schakel de zichtbaarheid van de laagkopieën één voor één uit en sla de afbeeldingen op in gif-indeling, zoals beschreven in stap 4.

Aanbevolen: