Hoe De Opdrachtregel In Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Opdrachtregel In Te Voeren
Hoe De Opdrachtregel In Te Voeren

Video: Hoe De Opdrachtregel In Te Voeren

Video: Hoe De Opdrachtregel In Te Voeren
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, April
Anonim

Gebruikers van het Windows-besturingssysteem werken meestal heel weinig met de opdrachtregel en geven er de voorkeur aan opkomende problemen met het systeem op te lossen met hulpprogramma's met een vertrouwde interface. Desalniettemin werkt het in sommige gevallen in de opdrachtregel waarmee u snel kunt omgaan met de ontstane problemen.

Hoe de opdrachtregel in te voeren
Hoe de opdrachtregel in te voeren

instructies:

Stap 1

U moet zich ervan bewust zijn dat de uitdrukkingen "werk in de console" en "werk in de opdrachtregel" equivalent zijn, ze hebben het over hetzelfde. Er zijn twee manieren om de opdrachtregel te openen. Klik eerst op "Start", open vervolgens "Alle programma's" - "Accessoires" en selecteer "Opdrachtprompt". Er verschijnt een klein zwart scherm met een knipperende cursor, dit is de console.

Stap 2

De tweede manier om de opdrachtregel te openen is als volgt: druk op de Win + R-toetsen, typ de cmd-opdracht in het venster dat verschijnt en druk op Enter. Er wordt een opdrachtpromptvenster geopend. Nu kunt u de mogelijkheden ervan gebruiken om uw computer te diagnosticeren en andere taken uit te voeren.

Stap 3

Hoe kan de console helpen? Stel je voor dat je een onbegrijpelijke netwerkactiviteit op je computer hebt ontdekt. Typ netstat –aon in de console en je krijgt gedetailleerde informatie over alle netwerkverbindingen. In de kolom "Lokaal adres" ziet u alle open poorten op uw computer, de kolom "Extern adres" geeft informatie over alle ip-adressen waarmee de verbinding tot stand is gebracht.

Stap 4

Typ de opdracht takenlijst in de console - u ziet informatie over alle processen die op de computer worden uitgevoerd. De opdracht systeminfo geeft u voldoende informatie over uw computer. Dankzij het ping-commando resource_name kun je elke site pingen en het ip-adres achterhalen. Typ HELP en druk op Enter om alle consoleopdrachten te bekijken.

Stap 5

Het kunnen werken in de console is een van de tekenen van professionaliteit, het is geen toeval dat de console zo populair is onder hackers. Veel hulpprogramma's zijn door hen gemaakt in de consoleversie - zodat een onwetende persoon er niet mee zou kunnen werken. Dus de meest populaire netwerkscanner Nmap is gemaakt in de consoleversie. De versie met een gui-interface verscheen veel later, maar ervaren gebruikers geven nog steeds de voorkeur aan de console.

Stap 6

Als je van plan bent om meer vertrouwd te raken met het Linux-besturingssysteem, moet je zeker leren werken in de console. Voor Linux is de opdrachtregel een bekend attribuut, er worden veel instellingen mee uitgevoerd. Op het eerste gezicht lijkt het werken in de console misschien ingewikkeld en onhandig - nadat u er een beetje aan gewend bent geraakt, zult u begrijpen dat u in de opdrachtregel gemakkelijk en snel veel van de taken waarmee u wordt geconfronteerd kunt oplossen.

Aanbevolen: