Hoe De Taal Op De Opdrachtregel Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taal Op De Opdrachtregel Te Veranderen
Hoe De Taal Op De Opdrachtregel Te Veranderen

Video: Hoe De Taal Op De Opdrachtregel Te Veranderen

Video: Linux-handleiding voor beginners 2022, December
Anonim

De opdrachtregel in al zijn gedaanten (console, terminal) is ontworpen om uitvoerbare bestanden uit te voeren en speciale taken uit te voeren. Dit programma draait als een apart proces, maar is in sommige gevallen ingebed in andere applicaties.

Hoe de taal op de opdrachtregel te veranderen
Hoe de taal op de opdrachtregel te veranderen

Het is nodig

  • Software:
  • - opdrachtregel;
  • - terminal.

instructies:

Stap 1

Ongeacht de doelen en taken die worden uitgevoerd, wordt een reeks opdrachten in programma's die vergelijkbaar zijn met de opdrachtregel zowel in Latijnse letters als in Cyrillisch ingevoerd. Standaard worden voor elk van deze hulpprogramma's de standaard schakeltoetsen voor de toetsenbordindeling gebruikt. er zijn geen speciale sneltoetsen.

Stap 2

Voor besturingssystemen van de Windows-familie zijn er twee toetscombinaties: Ctrl + Shift en Alt + Shift. U hoeft alleen maar een van de voorgestelde opties te selecteren om de lay-out op de opdrachtregel te wijzigen. Er zijn echter verschillende programma's die de functionaliteit van uw systeem kunnen aanvullen, zoals Punto Switcher.

Stap 3

In sommige gevallen kunt u te maken krijgen met het probleem van het wisselen van taal in programma's met vensters. Om dit probleem op te lossen, moet u afwisselend de linker Alt + Shift (Engelse lay-out) en de rechter Alt + Shift (Russische lay-out) gebruiken. U kunt deze instellingen ook wijzigen door de applet Regionale en taalopties te openen.

Stap 4

Open het menu "Start" en klik op "Configuratiescherm". Dubbelklik in het venster dat verschijnt op het pictogram Regionale en taalopties. Ga naar het tabblad Talen en klik op de knop Details. Klik vervolgens op de knoppen Toetsenbordopties en Toetsenbordsneltoetsen wijzigen.

Stap 5

Wijzig in het venster "Aanvullende toetsenbordinstellingen" de sneltoets voor alle lay-outs die op het systeem zijn geïnstalleerd. U kunt ook voor elke lay-out uw eigen combinatie instellen, die niet door andere programma's wordt gebruikt. Markeer de gewenste regel, klik op de knop "Combinaties wijzigen". Vink het vakje "Gebruik …" aan en selecteer de gewenste toetsen. Druk vervolgens meerdere keren op de "OK"-knoppen.

Stap 6

Voor besturingssystemen van de Linux-familie geldt dezelfde regel, maar het aantal opties voor sneltoetsen is veel groter. Om sneltoetsen te wijzigen, moet u het menu "Systeem" openen, de items "Opties" en "Toetsenbord" selecteren. Klik in het geopende venster op de knop "Opties" en vouw de lijst "Toetsen voor het wijzigen van de lay-out" uit.

Populair per onderwerp