Hoe Installeer Ik Windows Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Vanaf De Opdrachtregel
Hoe Installeer Ik Windows Vanaf De Opdrachtregel

Video: Hoe Installeer Ik Windows Vanaf De Opdrachtregel

Video: How to - Windows 10 Installeren vanaf een USB stick. 2022, December
Anonim

Het komt voor dat het besturingssysteem van de computer ernstig beschadigd is en het niet mogelijk is om op te starten via de grafische gebruikersinterface. En herinstallatie is onmiddellijk vereist. Dan is de enige manier om Windows te herstellen, opnieuw installeren vanaf de opdrachtregel.

Hoe installeer ik Windows vanaf de opdrachtregel
Hoe installeer ik Windows vanaf de opdrachtregel

Het is nodig

Windows installatieschijf en opstartbare Windows 98 diskette in geval van problemen

instructies:

Stap 1

Voor de installatie voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, d.w.z. controleer de hardwarecompatibiliteit voor uw versie van Windows, controleer uw Windows-installatiedocumentatie. Maak vervolgens een partitie op de harde schijf en formatteer deze met de opdrachten Fdisk of Format. Onthoud dat er minimaal 400 MB vrije schijfruimte nodig is om de Windows-distributie en de normale werking ervan te installeren.

Stap 2

Begin met het installeren van het besturingssysteem. Plaats om te beginnen de Windows-installatie-cd in uw cd- of dvd-gegevensstation.

Stap 3

Zet de computer aan en, druk op F8, start het opstarten in de opdrachtregelmodus (met ondersteuning voor het lezen van gegevens van de schijf). Als MS-DOS niet op uw computer is geïnstalleerd, of als u problemen ondervindt bij het starten van de opdrachtregel, maakt u een opstartdiskette voor Windows 98 met FAT32-ondersteuning.

Stap 4

Start SMARTdrive als het niet automatisch is gestart. Om dit te doen, voert u in de opdrachtregel het pad in van de map waarin deze zich bevindt, voert u de opdracht smartdrv in en drukt u vervolgens op Enter. Als dit programma niet wordt gebruikt, worden de Windows-installatiebestanden met een zeer lage snelheid naar de harde schijf gekopieerd.

Stap 5

Typ bij de opdrachtprompt de opdracht "drive:" en druk op Enter ("drive" is de stationsletter die de Windows-installatieschijf bevat). Voer vervolgens "cd i386" in en druk op Enter en voer vervolgens "winnt" in, waarbij u ook op Enter drukt. Na deze stappen wordt Windows Setup gestart.

Stap 6

Voer het pad naar de installatiebestanden in en start het installatieproces. Volg daarna de instructies die op het scherm verschijnen, bijvoorbeeld nadat u de bestanden naar de harde schijf hebt gekopieerd, moet u de herstart van de computer bevestigen.

Stap 7

Formatteer de eerder voorbereide partitie in het gewenste bestandssysteem en bevestig vervolgens de voortzetting van de installatie. Vervolgens is opnieuw opstarten vereist, waardoor de Windows-installatie wordt voortgezet via de grafische gebruikersinterface. U hoeft alleen de instructies van de installatiewizard te volgen.

Populair per onderwerp