Tekst Uitlijnen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Tekst Uitlijnen In Photoshop
Tekst Uitlijnen In Photoshop

Video: Tekst Uitlijnen In Photoshop

Video: Tekst Uitlijnen In Photoshop
Video: Photoshop Text Effect Tutorial|Текстовые эффекты в фотошопе 2024, Mei
Anonim

Labels met meerdere regels zijn aanwezig in veel afbeeldingen die zijn gemaakt met de grafische editor Adobe Photoshop, dus het biedt enkele hulpmiddelen voor het werken met tekstblokken. Natuurlijk mag je van een programma voor het werken met afbeeldingen niet dezelfde mogelijkheden verwachten als een tekstverwerker, maar de functies van uitlijning - "rechtvaardiging" - van de tekst zitten erin.

Tekst uitlijnen in Photoshop
Tekst uitlijnen in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

De opmaakhulpmiddelen voor tekstvakken in Adobe Photoshop worden in een apart paneel met de naam "Paragraaf" geplaatst. Als u geen snelkoppeling met deze naam ziet tussen de momenteel geopende panelen, opent u de sectie "Venster" in het menu van de editor en vinkt u het vakje naast het item "Alinea" aan.

Stap 2

Standaard wordt alle ingevoerde tekst links uitgelijnd, maar een aparte knop om deze opmaakoptie in te schakelen bevindt zich op het paneel - de allereerste in de bovenste rij. Wanneer u de cursor over dit pictogram beweegt, verschijnt de tooltip "Tekst naar links uitvullen". Als u de uitvulling in het midden wilt plaatsen, klikt u op het tweede pictogram van deze rij en om deze rechts uit te lijnen - de derde.

Stap 3

In dezelfde rij knoppen bevinden zich nog vier pictogrammen, waarvan er drie de positie van de "hangende" lijnen bepalen - dit is de onvolledige laatste regel van de alinea waarop breedte-opmaak is toegepast (uitlijning aan beide randen van de lijn). Voor hen zijn dezelfde opties beschikbaar - links uitvullen, midden uitvullen en rechts uitvullen. Standaard zijn deze knoppen echter inactief, aangezien de ingevoerde tekst niet als een alinea wordt beschouwd, maar alleen als afzonderlijke regels. Het laatste pictogram van deze rij is ook inactief - het moet aan beide randen zijn uitgelijnd. Om afzonderlijke regels naar een alinea te converteren en toegang te krijgen tot deze vier tools, klikt u met de rechtermuisknop op de tekstlaag in de werkbalk en selecteert u Converteren naar bloktekst in het pop-upcontextmenu.

Stap 4

Gebruik de andere vier marges in het deelvenster Alinea om de inspringingen voor, na, links en rechts van het tekstblok in te stellen, en de hoeveelheid inspringing vanaf de linkerrand van het eerste letterblok in de eerste regel van de alinea. Deze afmetingen zijn gegeven in cijfers en gemeten in pixels.

Aanbevolen: