Een Tabel Uitlijnen?

Inhoudsopgave:

Een Tabel Uitlijnen?
Een Tabel Uitlijnen?

Video: Een Tabel Uitlijnen?

Video: Een Tabel Uitlijnen?
Video: Hoofdstuk 11 - Tekst in een tabel uitlijnen 2024, Mei
Anonim

Bij het bouwen van sites die de populaire en eenvoudige HTML-taal gebruiken, zijn er bepaalde regels voor het ontwerp en de uitlijning van tabellen. Het is niet ongebruikelijk dat de tabel die u op de pagina hebt geplaatst, verschuift en daarom gecentreerd op de pagina moet zijn, of links of rechts om in de algehele paginalay-out te passen. Standaard is een tabel in HTML links uitgelijnd en daarom moet u de tags kennen waarmee u deze kunt verplaatsen.

Een tabel uitlijnen?
Een tabel uitlijnen?

instructies:

Stap 1

Gebruik het attribuut dat aanwezig is in de tabeltag om de tabel in het midden van de webpagina uit te lijnen. Als u de tabel rechts wilt uitlijnen, gebruikt u het kenmerk dienovereenkomstig. Als u de tabel aan de linkerkant van de pagina wilt uitlijnen, wijzigt u de kenmerkwaarde naar links.

Stap 2

Naast de tabel zelf, kunt u ook de inhoud van de cellen uitlijnen - horizontaal of verticaal. Om de inhoud van tabelcellen horizontaal uit te lijnen, gebruikt u het kenmerk align van de tag tr met de juiste waarde. Voor cellen past u het toe op de td-tag.

Stap 3

Experimenteer met verschillende rij-uitlijning in verschillende cellen - u kunt tekst in de ene tabelcel uitlijnen in het midden en rechts of links in een andere.

Stap 4

Als u tekst verticaal wilt uitlijnen, gebruikt u de tagkenmerken tr en td om de inhoud boven aan de cel te plaatsen. Om de inhoud op de middelste regel van de cel te plaatsen, wijzigt u de waarde van boven naar midden, en om uit te lijnen met de onderkant van de cel, wijzigt u de waarde naar beneden. U kunt inhoud ook uitlijnen op de basislijn (basiswaarde).

Stap 5

Door de uitlijning van de inhoud van de cellen zowel horizontaal als verticaal aan te passen, kunt u de tabel precies het uiterlijk geven dat het zou moeten hebben als het klaar is op uw webpagina.

Aanbevolen: