Kleur Uitlijnen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Kleur Uitlijnen In Photoshop
Kleur Uitlijnen In Photoshop

Video: Kleur Uitlijnen In Photoshop

Video: Kleuren aanpassen met het filter selectieve kleur (Photoshop) 2022, November
Anonim

Mooie foto's die wedijveren met die in glossy magazines en professionele portfolio's zijn de droom van iedereen. Iedereen wil zichzelf op foto's als perfect zien - maar in werkelijkheid zijn mensen met een perfect uiterlijk, huid en haar niet erg gebruikelijk. Er is Photoshop voor het corrigeren van onvolkomenheden, en als je de basisprincipes van retoucheren en kleurcorrectie onder de knie hebt, kun je het uiterlijk zo dicht mogelijk bij het ideaal van de foto brengen. Laten we eens kijken hoe u kleuren in Photoshop kunt uitlijnen met behulp van gezichtskleurcorrectie als voorbeeld.

Kleur uitlijnen in Photoshop
Kleur uitlijnen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open een foto met een grote, duidelijke afbeelding van het gezicht dat u wilt retoucheren.

Maak een kopie van de fotolaag, zoom voor het gemak in en begin met het verwijderen van zichtbare onvolkomenheden, oneffenheden en oneffenheden op de huid van het gezicht. Gebruik hiervoor het gereedschap Kloonstempel. Selecteer een kleine zachte borstel, houd vervolgens de alt = "Image"-toets ingedrukt en klik op de plaats van het gezicht waar de huid zo glad en glad mogelijk is. Laat alt = "Afbeelding" los en breng een kloonstempelpenseel aan op de plaatsen die u wilt corrigeren.

Controleer na afloop van de correctie nogmaals of er tekortkomingen zijn. Als u de huid kwalitatief hebt geëgaliseerd, kunt u doorgaan naar de volgende fase - de huidskleur direct uitlijnen.

Stap 2

Selecteer de gezichtscontour met een selectiegereedschap (Pen Tool of Lasso Tool). Sluit de selectie en selecteer in het menu met de rechtermuisknop het item Feather met de parameter 4-5 pixels.

Kopieer het geselecteerde vlak naar een nieuwe laag en dupliceer het opnieuw, zodat er twee lagen met het vlak zijn. Maak een van deze lagen lichter en maak de andere donkerder met de sneltoets Ctrl + M. Maak een derde laag, vul deze met de beoogde huidskleur die de huid zou moeten hebben en plaats deze tussen de donkere en lichte gezichtslagen. Bevestig aan elk van deze drie lagen een laagmasker met een volledig zwarte vulling, waardoor de maskergebieden onzichtbaar worden.

Stap 3

Selecteer de laag met het verlichte gezicht en selecteer vervolgens wit op het palet en gebruik een zachte, ondoorzichtige borstel om over het gezicht te schilderen waar de lichte delen zouden moeten zijn. Overvloeimodus - Zacht licht moet tussen de laag met het gezicht en de laag met de geselecteerde huidtint worden geplaatst. Breng op dezelfde manier als in de vorige laag een witte zachte borstel aan op het masker van deze laag om het gezicht een nieuwe tint te geven.

Stap 4

Om te voorkomen dat de ogen, lippen, wenkbrauwen en haren te licht worden, gebruikt u een laag met een verdonkerd gezicht en laat u daarop op dezelfde manier zien welke gebieden donker moeten blijven.

Pas kleurencombinaties, licht en donker, aan totdat het gezicht helemaal mooi is.

Populair per onderwerp