Een Foto Uitlijnen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Foto Uitlijnen In Photoshop
Een Foto Uitlijnen In Photoshop

Video: Een Foto Uitlijnen In Photoshop

Video: Een Foto Uitlijnen In Photoshop
Video: Photoshop Workshop Foto Uitlijnen 2024, Mei
Anonim

Alle foto's bevatten op de een of andere manier vervormingen als gevolg van de kanteling van de camera of de eigenschappen van het optische systeem. Soms zijn dergelijke gebreken bijna onzichtbaar en soms zijn ze erg opvallend. U kunt de foto uitlijnen met behulp van de tools van de grafische editor Adobe Photoshop.

Een foto uitlijnen in Photoshop
Een foto uitlijnen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Adobe-Photoshop;
  • - een bestand met de originele foto.

instructies:

Stap 1

Open de foto die u wilt uitlijnen in Photoshop. Klik op het item Bestand in het hoofdmenu, selecteer het item "Open …". U kunt ook de toetsen Ctrl + O gebruiken. Specificeer het fotobestand in het dialoogvenster dat verschijnt, klik op OK.

Stap 2

Wijzig het type van de huidige laag. Markeer in het gedeelte Laag van het hoofdmenu het item Nieuw. Selecteer "Laag van achtergrond …". Er verschijnt een dialoog. Klik daarin op OK.

Stap 3

Vergroot de canvasgrootte als u van plan bent de foto te roteren. Selecteer in het gedeelte Afbeelding van het hoofdmenu "Canvasgrootte …" of druk op Ctrl + Alt + C. Wijzig in het dialoogvenster dat verschijnt de parameters Breedte en Hoogte. Klik OK.

Stap 4

Lijn de foto uit door te draaien. Deze methode is geschikt als het beeld geen andere (bijvoorbeeld perspectivische) vervormingen heeft. Selecteer Bewerken, Transformeren en Roteren in het menu. Verplaats de hoeken van het frame dat verschijnt en stel de gewenste positie van de foto in. Dubbelklik op de afbeelding om de wijzigingen toe te passen.

Stap 5

Als de foto op een complexe manier moet worden uitgelijnd, bijvoorbeeld om de helling van de horizon te wijzigen, terwijl u het horizontale en verticale perspectief moet corrigeren en kromlijnige en randvervorming wilt verwijderen, activeert u het filter Lenscorrectie. Selecteer het item met de overeenkomstige naam in het gedeelte Vervormen van het menu Filter. Er wordt een dialoog weergegeven. Activeer daarin de opties Preview en Show Grid. Druk op de knop Zoomtool en selecteer een handige schaal om de afbeelding te bekijken.

Stap 6

Pas de parameters van het filter aan. Pas de hoek van de foto aan door de pijl van de hoekregelaar te draaien. Verwijder perspectiefvervorming door de parameters Verticaal perspectief en Horizontaal perspectief te wijzigen. Maak niet-lineaire vervormingen recht door de waarden van de parameter Vervorming verwijderen te variëren. Laat u tijdens het werken leiden door de rasterlijnen in het voorbeeldvenster. Pas het filter toe door op OK te klikken.

Stap 7

Snijd de gewijzigde afbeelding bij. Activeer het gereedschap Bijsnijden. Maak een eerste selectiegebied voor hen. Pas vervolgens de grootte aan door de randen van het frame te verplaatsen. Dubbelklik aan de binnenkant van het frame om bij te snijden.

Stap 8

Sla de foto op. Kies in het menu Bestand de optie "Opslaan als…" of druk op Ctrl + O. Specificeer het vereiste bestandsformaat, de naam en de map waarin het zal worden geplaatst. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: