Hoe Tanden Uitlijnen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Tanden Uitlijnen In Photoshop
Hoe Tanden Uitlijnen In Photoshop

Video: Hoe Tanden Uitlijnen In Photoshop

Video: Hoe Tanden Uitlijnen In Photoshop
Video: In-Depth Teeth Retouching in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Een combinatie van het filter Uitvloeien met het gereedschap Kloonstempel is geschikt om de tanden in de afbeelding recht te trekken. Om de bewerkte afbeelding altijd in zijn oorspronkelijke vorm bij de hand te hebben, moeten alle wijzigingen worden toegepast op een kopie van de achtergrondlaag.

Hoe tanden uitlijnen in Photoshop
Hoe tanden uitlijnen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Gebruik de optie Openen van het menu Bestand om de afbeelding waarmee u gaat werken in Photoshop te laden. Gebruik de toetsen Ctrl + J om de enige laag te dupliceren waaruit het document momenteel bestaat. Verplaats de schuifregelaar in het Navigator-palet naar rechts om in te zoomen op de foto.

Stap 2

Zichtbare openingen tussen tanden of diagonale schilfers kunnen worden gemaskeerd met behulp van het filter Uitvloeien, dat als optie wordt geopend in het menu Filter. Met het gereedschap Masker bevriezen geselecteerd, schilder je ermee over de lippen in de foto. Op deze manier kunt u ze beschermen tegen vervorming.

Stap 3

Het is zinvol om Liquify te gebruiken om openingen in tanden te maskeren als het te verbergen gebied niet meer dan een kwart van de breedte van de dichtstbijzijnde tand is. Anders ziet het resultaat van het werk er niet natuurlijk uit. Voordat u met het werk begint, gebruikt u het gereedschap Freeze Mask om een van de tanden naast de te corrigeren opening en de opening zelf met de helft van de breedte te maskeren.

Stap 4

Schakel de tool Forward Warp in en configureer de parameters ervan in het deelvenster Tool Options. Pas de penseelgrootte zo aan dat de borstel van het gereedschap de grootte heeft van een van de tanden in de buurt van het defect dat moet worden gemaskeerd. Stel alle andere parameters in op de maximale waarde. Plaats de cursor op een tand die vrij is van het masker en schuif deze naar de opening.

Stap 5

Gebruik het gereedschap Ontdooimasker om het masker van de tand te wissen. Schakel over naar Masker bevriezen en schilder over het gebied van de foto dat u zojuist hebt bewerkt. Gebruik de Forward Warp Tool om de tand waarvan u zojuist het masker hebt verwijderd naar de opening te verplaatsen. Nadat u een acceptabel resultaat heeft bereikt, klikt u op de knop OK.

Stap 6

Diagonale spanen en grote openingen tussen de tanden kunnen worden gecorrigeerd met de Clone Stamp-tool. Gebruik de toetsen Ctrl + Shift + N om een nieuwe laag bovenop de afbeelding te plakken, waarop de aanpassingselementen zich zullen bevinden, en activeer in de gereedschapsinstellingen de optie Alle lagen samplen.

Stap 7

Selecteer een deel van de foto, waarvan u een deel kopieert, u kunt het defect sluiten. Klik op het gevonden gebied terwijl je Alt ingedrukt houdt. Ga naar het bewerkbare gedeelte en teken het gekopieerde gebied eroverheen. Aangezien u aan een nieuwe laag werkt, weerhoudt niets u ervan onnodige fragmenten te wissen als ze onder het penseel van de tool verschijnen. Schakel de Eraser Tool in en wis onnodige delen van de afbeelding.

Stap 8

De afgebroken hoek kan worden gemaskeerd met een kopie van de andere helft van dezelfde tand, horizontaal gereflecteerd. Schakel het gereedschap Lasso in, schets het intacte deel van de foto en plak het op een nieuwe laag. Gebruik de optie Horizontaal spiegelen in de groep Transformeren van het menu Bewerken om het gekopieerde gebied te spiegelen. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om het naar de gewenste plaats te verplaatsen en, indien nodig, onnodige fragmenten te wissen.

Stap 9

Sla de geretoucheerde foto op met de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: