Een Groot Bestand Overbrengen Naar Een Andere Computer

Inhoudsopgave:

Een Groot Bestand Overbrengen Naar Een Andere Computer
Een Groot Bestand Overbrengen Naar Een Andere Computer

Video: Een Groot Bestand Overbrengen Naar Een Andere Computer

Video: Een Groot Bestand Overbrengen Naar Een Andere Computer
Video: How to Transfer Files Between Two Windows PCs 2024, April
Anonim

Als de overdracht van informatie van de ene computer naar de andere regelmatig moet gebeuren, zou de meest correcte oplossing zijn om ze te combineren in een lokaal netwerk. Als de afstand ertussen dit niet toelaat, kunt u een permanent kanaal in het wereldwijde netwerk organiseren - internet. Vaker wordt de gebruiker van personal computers echter geconfronteerd met de behoefte aan niet regelmatige, maar eenmalige of zeer zeldzame overdracht van een grote hoeveelheid informatie van de ene computer naar de andere.

Een groot bestand overbrengen naar een andere computer
Een groot bestand overbrengen naar een andere computer

instructies:

Stap 1

Gebruik een van de verwisselbare media die voorhanden zijn - computers kunnen tegenwoordig een groot aantal van dergelijke media aan. Als het totale volume aan bestanden dat u wilt overbrengen niet groter is dan 1,4 megabyte, kunt u een diskette gebruiken. De procedure voor het schrijven en lezen ervan is eenvoudig - plaats de diskette in de drive en wanneer u de klik van de vergrendeling hoort, opent u de standaard bestandsbeheerder van het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd en gebruikt u het apparaat met de naam "Drive A: " net als elke gewone computerschijf - schrijf of lees uit zijn bestanden. Het nadeel van deze methode van gegevensoverdracht ligt in de relatief kleine capaciteit van de diskette, en ook in het feit dat tegenwoordig niet alle computers zijn uitgerust met diskettestations.

Stap 2

Voor het overzetten van een grotere hoeveelheid informatie (tot 750 MB) zijn cd-schijven bedoeld. Het gebruik ervan is vergelijkbaar met het gebruik van diskettes, maar heeft belangrijke functies. Naast het feit dat op beide computers cd-drives moeten zijn geïnstalleerd, moet een van beide een opnamefunctie hebben (degene waarvan de informatie wordt overgedragen). Bovendien zijn er bepaalde vereisten voor de schijven zelf - ze kunnen niet allemaal opnieuw worden opgenomen. Besturingssystemen van de nieuwste versies (bijvoorbeeld Windows 7) kunnen op hun eigen manier bestanden naar optische media schrijven, maar als op de computer waarvan u de bestanden wilt kopiëren eerdere versies van het besturingssysteem draait, dan zal aanvullende software moet erop worden geïnstalleerd. Als u informatie wilt overbrengen met behulp van een cd, moet u ervoor zorgen dat de broncomputer is uitgerust met een brander en het nieuwste besturingssysteem of afzonderlijke software voor het schrijven van cd's, en dat de tweede computer ook een cd-lezer heeft. Maak een lege schijf klaar voor opname en gebruik het juiste programma om de bestanden die u nodig hebt te kopiëren en lees ze vervolgens op een tweede computer.

Stap 3

Alle voorwaarden voor het overbrengen van informatie met behulp van dvd's komen overeen met de vereisten voor cd-media die hierboven zijn beschreven, met uitzondering van de hoeveelheid gegevens die op verwijderbare media van dit type past - deze is aanzienlijk groter. Enkellaagse dvd's kunnen tot 4,5 gigabyte bevatten en dubbellaagse schijven tot 9 GB.

Stap 4

Als je de mogelijkheid hebt om flash-media te gebruiken, geef dan de voorkeur aan dit type - ermee werken is veel gemakkelijker dan met optische schijven. Naast de aanwezigheid van de "flashdrive" met voldoende capaciteit, is een verplichte vereiste voor beide computers alleen de beschikbaarheid van USB-poorten. Plaats dit medium gewoon in de juiste sleuf en het apparaat zal verschijnen in de OS-bestandsbeheerder - schrijf of lees bestanden van het op dezelfde manier als van elke interne schijf van de computer.

Stap 5

Flash-media kunnen worden vervangen door bijvoorbeeld een flash-speler of mobiele telefoon, als hun geheugencapaciteit voldoende is voor de hoeveelheid informatie die moet worden overgedragen. Het gebruik van deze apparaten verschilt in de regel niet veel van een flashstation, maar voor sommige telefoons en spelers moet op beide computers een speciale softwaremodule worden geïnstalleerd.

Stap 6

Als beide computers met internet zijn verbonden, hebt u de mogelijkheid om bestanden via het WAN over te dragen. Te grote bestanden kunnen worden verpakt in een multivolume (bestaande uit meerdere bestanden) archief en via e-mail van de ene computer naar de andere worden verzonden. U kunt ook openbare servers voor het delen van bestanden gebruiken - door er een bestand naar te uploaden met behulp van een speciaal formulier op de site, ontvangt u een netwerkadres van waaruit u dit bestand naar een andere computer (of meerdere andere computers) kunt downloaden.

Aanbevolen: