Een Afbeelding Overbrengen Naar Een Andere Achtergrond

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Overbrengen Naar Een Andere Achtergrond
Een Afbeelding Overbrengen Naar Een Andere Achtergrond

Video: Een Afbeelding Overbrengen Naar Een Andere Achtergrond

Video: Een Afbeelding Overbrengen Naar Een Andere Achtergrond
Video: Les 080 Photoshop tutorial seizoen 2 - Achtergrond veranderen door een andere achtergrond 2024, Mei
Anonim

Vaak is het nodig om de achtergrond achter de persoon in de afbeelding te verwijderen of te wijzigen. Dit is nodig bij het maken van foto's voor documenten of gewoon om een persoon naar een mooiere plek te verplaatsen. Bij productfotografie gaat het vaak ook om verdere achtergrondvervanging.

Een afbeelding overbrengen naar een andere achtergrond
Een afbeelding overbrengen naar een andere achtergrond

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma
  • - blanco (afbeelding) voor een nieuwe achtergrond

instructies:

Stap 1

Photoshop downloaden. Open daarin de gewenste afbeelding: Bestand - Openen. Dupliceer de laag: in het tabblad Lagen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Laag dupliceren". Werk vervolgens aan het duplicaat.

Stap 2

Het is goed wanneer de achtergrond bijna uniform van kleur is en het onderwerp er aanzienlijk mee contrasteert. In dit geval is het verwijderen van de achtergrond eenvoudig. Selecteer het gereedschap Toverstaf en klik erop. Misschien valt niet de hele achtergrond in één keer op. Blijf daarom op het gebied klikken met de "Toverstaf" terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Wanneer alles is geselecteerd, klikt u op de Delete-toets (nadat u de zichtbaarheid van de achtergrondlaag hebt uitgeschakeld). Hierdoor wordt het gebied rond het object transparant.

Stap 3

Als het onderwerp en de omgeving niet veel contrast hebben en gemeenschappelijke tinten hebben, kan het moeilijk zijn om de achtergrond snel te onderscheiden. Gebruik het gummetje - het schildert met een achtergrondkleur als de afbeelding één laag heeft en transparant als er twee lagen zijn. Loop om het object heen. Het is goed wanneer u complexe vormen of kleine delen van de afbeelding moet verwijderen. Gebruik het in de penseelmodus, waarvoor u de juiste parameters instelt (dekking, diameter, enz.).

Stap 4

Het komt vaak voor dat de rand van het object waar de achtergrond omheen is verwijderd zijn deeltjes bevat en er wat ongelijk en slordig uitziet. Dit kan worden gecompenseerd door het een beetje te vervagen. Klik op "Selectie" - "Transformeren" (Wijzigen) - "Rand" (Rand). Stel de breedte van de rand in binnen enkele pixels, bijvoorbeeld vijf (zie de situatiebeschrijving). Ga naar de "Filter" (Philtre) - "Blur" (Blur) - "Gaussian blur" (Gaussian Blur), stel de straal ergens minder dan één in zodat de rand niet scherp is. Deselecteer de selectie.

Stap 5

Open een vooraf voorbereide achtergrond in het programma, bijvoorbeeld een foto van een strand of een andere pittoreske plek. Sleep het naar het huidige document. Het zal naar binnen gaan als een nieuwe laag. Plaats het onder een laag met een object, bijvoorbeeld een persoon. Nu heeft de mens zichzelf in een nieuwe achtergrond gevonden. Druk op "Bewerken" - "Vrije transformatie" (Vrije transformatie) en houd de Shift-toets ingedrukt, plaats de nieuwe achtergrondlaag op een gunstige manier. Druk op Enter om de wijzigingen toe te passen.

Stap 6

Als de grenzen van het object niet overal duidelijk zijn en bijvoorbeeld sporen van de oude achtergrond bevatten, gebruik dan de Gum, Burn Tool en Dodge Tool, naargelang het geval. Het doel is om ervoor te zorgen dat het onderwerp goed past bij de nieuwe achtergrond.

Stap 7

Voeg tot slot de lagen samen tot één: Lagen - Lagen samenvoegen.

Aanbevolen: