Een Bestand Overbrengen Naar Een Andere Computer Op Het Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Bestand Overbrengen Naar Een Andere Computer Op Het Netwerk
Een Bestand Overbrengen Naar Een Andere Computer Op Het Netwerk

Video: Een Bestand Overbrengen Naar Een Andere Computer Op Het Netwerk

Video: How to Share Folders u0026 Drives from one Computer to another Computer - Windows 10 2022, December
Anonim

Informatieoverdracht is het belangrijkste doel van lokale computernetwerken en dit proces wordt bestuurd door software die op elke federatiemachine is geïnstalleerd. Tegenwoordig zijn alle applicaties die nodig zijn voor het ontvangen en verzenden van gegevens in het besturingssysteem ingebouwd, en computers "communiceren" van tijd tot tijd met elkaar, zelfs als hun eigenaren het niet merken. Bovendien zijn ze in staat om de ontvangst en verzending van bestanden te organiseren, als de gebruiker de juiste instructie geeft in een relatief eenvoudige reeks handelingen.

Een bestand overbrengen naar een andere computer op het netwerk
Een bestand overbrengen naar een andere computer op het netwerk

Het is nodig

Windows 7-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als de computers waartussen u wilt uitwisselen Windows 7 draaien, maak er dan een gemeenschappelijke "Thuisgroep" voor aan. Om dit te doen, opent u op een van de computers het hoofdmenu en typt u "home" in het zoekveld - vier letters zijn voldoende om een ​​lijst met zoekresultaten te krijgen die begint met de link "Thuisgroep". Klik erop en de wizard voor het maken van deze genetwerkte broederschap van machines wordt gestart.

Stap 2

Druk in het eerste formulier op de knop "Maak thuisgroep", waarna het tweede verschijnt. Daarin moet u de selectievakjes aanvinken van die bibliotheken die u aan de leden van de groep wilt verstrekken en naar het volgende formulier gaan. De wizard toont het wachtwoord dat hij heeft gegenereerd - het is nodig voor iedereen die lid wil worden van de gemaakte netwerkkoppeling. U kunt deze code schrijven of afdrukken en vervolgens op de knop "Voltooien" klikken.

Stap 3

Maak zelf verbinding of vraag de gebruiker die op een andere computer werkt om hem te verbinden met de aangemaakte "Thuisgroep". Druk op de sneltoets Win + E op het toetsenbord van de tweede computer om het Verkenner-venster te openen en wacht een paar seconden terwijl de toepassing zoekt naar beschikbare netwerkbronnen. In de linkerkolom van bestandsbeheer is er een sectie "Thuisgroep", die alle computers moet weergeven die momenteel in het netwerk zijn en die lid zijn van dezelfde groep. Klik op de naam van de sectie en in het rechterdeelvenster ziet u de knop "Deelnemen" - klik erop.

Stap 4

Er verschijnt een venster met selectievakjes waarin de lijst met bibliotheken wordt bepaald die beschikbaar zijn voor andere leden van de groep - maak uw keuze en klik op de knop "Volgende". Voer in het volgende formulier het groepswachtwoord in en klik opnieuw op "Volgende". Sluit vervolgens het venster met de knop "Voltooien" en beide computers zijn echt klaar om elkaar toegang te geven tot bepaalde bestandsmappen.

Stap 5

Plaats het bestand in een van de beschikbare mappen van uw thuisgroep, zoals Documenten, en stel de gebruiker van de tweede computer op de hoogte. Hij moet Explorer gebruiken om uw computer te openen in de sectie "Thuisgroep", naar deze map te gaan en het gewenste bestand naar een willekeurige map op uw computer te slepen.

Populair per onderwerp