Hoe De Vleermuis Over Te Dragen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Vleermuis Over Te Dragen?
Hoe De Vleermuis Over Te Dragen?

Video: Hoe De Vleermuis Over Te Dragen?

Video: Hoe De Vleermuis Over Te Dragen?
Video: Waarom komen dodelijke virussen vaak van vleermuizen? | NU.nl 2024, Oktober
Anonim

Migratie van de Bat-mailclient is soms nodig bij het overschakelen naar een andere computer om mailboxen te herstellen nadat het besturingssysteem opnieuw is geïnstalleerd. Dit kan op verschillende manieren. Met de ingebouwde mogelijkheden van de applicatie kunt u tijdens een dergelijke bewerking niet alleen informatie over mailboxen opslaan, maar ook hun archieven, evenals instellingen van de programma-interface.

Hoe de vleermuis over te dragen?
Hoe de vleermuis over te dragen?

instructies:

Stap 1

De gemakkelijkste manier om over te zetten De Bat-mailclient vereist geen voorbereidende handelingen voor het opslaan van instellingen en het archiveren van berichten - kopieer gewoon alles wat zich in de hoofdmap van het programma bevindt en plak het in een nieuwe "werkplek". De vereiste map bevindt zich meestal in de map Program Files op het systeemstation van de computer.

Stap 2

Na het overbrengen naar een andere computer of naar een ander systeemstation van dezelfde computer, plaatst u de programmamap in dezelfde map Program Files, opent u deze en voert u het bestand thebat.exe uit. Een programma dat op deze manier op een nieuwe plaats wordt gewekt, bepaalt zelf dat het opnieuw in het systeem moet worden geïnstalleerd en begint dit proces door u de nodige vragen te stellen.

Stap 3

Met een dergelijke overdracht worden de accounts van alle vorige mailboxen niet automatisch hersteld, maar als het berichtenarchief in de hoofdmap van de applicatie is opgeslagen en naar een nieuwe locatie is gekopieerd, hebt u er toegang toe. Om dit te doen, maakt u elk account opnieuw aan en geeft u de map van het bestaande archief op als opslaglocatie. De overgedragen berichten verschijnen in de lijst nadat de applicatie opnieuw is opgestart.

Stap 4

Hoewel de beschreven methode de eenvoudigste is, behoort deze tot de "ongedocumenteerde mogelijkheden" van het programma en wordt niet aanbevolen door de fabrikant. Correcte overdracht van accounts en instellingen maakt gebruik van een speciale functie van het programma zelf. Om het te activeren, opent u het gedeelte "Extra" in het menu en selecteert u het item "Back-up". De Bat waarschuwt u dat het archief dat wordt gemaakt niet compatibel is met versies die vóór v4.1 zijn uitgebracht - klik op OK.

Stap 5

Als u alle bestaande instellingen zonder wijzigingen wilt overzetten, verander dan niets in het geopende venster, geef gewoon de naam van het bestand op en de locatie om het op te slaan. Gebruik hiervoor het standaarddialoogvenster dat wordt geopend door op de knop "Bladeren" te klikken. Klik vervolgens op OK.

Stap 6

Vink in het volgende venster van de Archiefwizard de vakjes in de lijst met mailboxen aan door de mailboxen te selecteren die u naar een nieuwe locatie wilt verplaatsen. Het archief kan met een wachtwoord worden beveiligd. Vink indien nodig het vakje aan in het enige selectievakje van dit formulier en typ het wachtwoord twee keer in de invoervelden. Klik nogmaals op OK en het programma begint met archiveren. Als het klaar is, ziet u een rapport - klik op OK om de wizard te voltooien.

Stap 7

Breng het archiefbestand over naar een nieuwe computer en gebruik na het installeren van de e-mailclient de opdracht "Herstellen vanaf back-up" in het gedeelte "Extra" van het programmamenu. Deze opdracht opent een venster waarin u op de knop "Toevoegen" moet klikken, in het dialoogvenster dat verschijnt, zoek het bestand met het archief, selecteer het en klik op de knop "Openen". De bestandsnaam en de aanmaakdatum verschijnen in de lijst in het herstelwizardvenster - selecteer deze regel en klik op OK.

Stap 8

In het volgende venster toont de wizard een lijst met mailboxen, waarvan de archieven zich in het bestand bevinden - gebruik de selectievakjes om alleen degene te selecteren die u nodig hebt en klik op OK. Het programma maakt de mailboxen opnieuw samen met hun inhoud en geeft een rapport weer - klik nogmaals op OK.

Aanbevolen: