Hoe Een Bestand Van Computer Naar Computer Over Te Zetten Via Wifi

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Van Computer Naar Computer Over Te Zetten Via Wifi
Hoe Een Bestand Van Computer Naar Computer Over Te Zetten Via Wifi
Anonim

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de uitwisseling van informatie tussen stationaire computers. De meest logische hiervan is het creëren van een lokaal netwerk tussen twee apparaten.

Hoe een bestand van computer naar computer over te zetten via wifi
Hoe een bestand van computer naar computer over te zetten via wifi

Het is nodig

Wifi-adapters

instructies:

Stap 1

Als u liever een draadloos datatransmissiekanaal gebruikt om twee computers met elkaar te verbinden, koop dan twee Wi-Fi-adapters. In dit geval kunt u apparatuur gebruiken die de functie van het maken van een volwaardig toegangspunt niet ondersteunt.

Stap 2

Sluit Wi-Fi-adapters aan op USB-poorten van computers of op PCI-slots op pc-moederborden. Werk de stuurprogramma's voor deze apparaten bij. Gebruik de schijven die bij de Wi-Fi-adapters zijn geleverd of download stuurprogramma's van de websites van de fabrikanten van deze apparatuur.

Stap 3

Zet de eerste computer aan en maak een draadloos LAN aan. Open Netwerkcentrum (Windows Seven). Selecteer nu het menu "Draadloze netwerken beheren".

Stap 4

Nadat u de lijst met bestaande wifi-netwerken hebt geopend, klikt u op de knop "Toevoegen". Selecteer Computer-naar-computernetwerk maken en klik op Volgende.

Stap 5

Stel de parameters in voor uw lokale draadloze netwerk. Vink het vakje aan naast Instellingen opslaan. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien.

Stap 6

Open nu de lijst met bestaande verbindingen en ga naar de eigenschappen van de draadloze verbinding. Open de TCP / IPv4-instellingen. Activeer het gebruik van een permanent IP-adres. Voer de waarde in.

Stap 7

Zet de tweede computer aan. Open het instellingenmenu voor TCP / IPv4. Voer een statisch IP-adres in. Het mag alleen door het vierde segment verschillen van het adres van de eerste Wi-Fi-adapter. Ga naar de lijst met beschikbare draadloze netwerken. Maak verbinding met de Wi-Fi-hotspot die op de eerste pc is gemaakt.

Stap 8

Maak nu een openbare map op een van uw computers. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de catalogus en selecteer "Toegang". Selecteer een gebruikersgroep die verbinding mag maken met deze map.

Stap 9

Druk op de andere computer op de toetsen Win + R. Vul het commando \ IP-adres in van de tweede computer die verschijnt. Druk op Enter en wacht tot de lijst met gedeelde bronnen wordt geopend. Selecteer de gewenste directory en kopieer de benodigde gegevens erin.

Populair per onderwerp