Opstarten Vanaf Schijf Inschakelen

Inhoudsopgave:

Opstarten Vanaf Schijf Inschakelen
Opstarten Vanaf Schijf Inschakelen

Video: Opstarten Vanaf Schijf Inschakelen

Video: Opstarten Vanaf Schijf Inschakelen
Video: opstarten vanaf USB stick 2024, Mei
Anonim

Bij normaal gebruik van de computer wordt het besturingssysteem vanaf de harde schijf geladen. Als gevolg van beschadiging of defect kan het in een toestand komen waarin laden niet mogelijk is. In dit geval moet u opstarten vanaf een cd of een ander opslagmedium.

Opstarten vanaf schijf inschakelen
Opstarten vanaf schijf inschakelen

Noodzakelijk

CD-brander

instructies:

Stap 1

Om uw computer op te starten vanaf een schijf, moet u een opstartbare cd of dvd maken. Met een recorder is dit geen probleem. Download de opstartschijfkopie of maak er zelf een. Gebruik gespecialiseerde software zoals Nero of UltraISO om afbeeldingen te maken en te branden. Gebruik niet de in Windows ingebouwde software voor het branden van cd's. Het is onmogelijk om met zijn hulp een opstartbare schijf te krijgen. De opname moet met de laagst mogelijke snelheid gebeuren. Het is raadzaam om na het branden de kwaliteit van de opname te controleren.

Stap 2

De resulterende schijf moet in het station van de computer worden geplaatst, die vanaf de schijf zal opstarten. Daarna moet de machine opnieuw worden opgestart. Wanneer u de pc aanzet, na het doorstaan van de ingebouwde tests, zou deze moeten opstarten vanaf de schijf. Als dit niet gebeurt, is opstarten vanaf externe media hoogstwaarschijnlijk uitgeschakeld. Start uw computer opnieuw op. Ga naar BIOS. Houd hiervoor de DEL-, F8- of F2-toets op uw toetsenbord ingedrukt. Als het downloaden gewoon doorgaat, raadpleegt u de documentatie die bij uw computer is geleverd. Afhankelijk van het model kunnen verschillende toetsen of combinaties van toetsen worden gebruikt om het BIOS te openen.

Stap 3

Om opstarten vanaf schijf in te schakelen, zoekt u in het BIOS het menu-item "Opstartprioriteit harde schijf". Tegenover de regel "First boot device" moet de waarde "CDROM" staan. Als er iets anders is, bijvoorbeeld "HDD" of "USB-Flash", stelt u de gewenste waarde in met de "pijltjestoetsen" op het toetsenbord van de computer. Wijzigingen opslaan, BIOS afsluiten. De computer zal dan opnieuw opstarten vanaf de schijf.

Stap 4

Gebruik de software die eerder is opgenomen op de opstart-cd en voer de nodige manipulaties uit om het systeem weer te laten werken. Als het u niet is gelukt om Windows te reanimeren, moet u het opnieuw installeren. Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat u alle bestanden en instellingen op een veilige plaats opslaat. Tijdens de installatie van het besturingssysteem wordt de harde schijf van de computer geformatteerd.

Aanbevolen: