Een Virtuele Printer Installeren

Inhoudsopgave:

Een Virtuele Printer Installeren
Een Virtuele Printer Installeren

Video: Een Virtuele Printer Installeren

Video: Een Virtuele Printer Installeren
Video: Een HP-printer installeren met behulp van het Windows-printerstuurprogramma | @HPSupport 2023, Maart
Anonim

Een virtuele printer is een programma dat een interface heeft die lijkt op een printerstuurprogramma. Het wordt gebruikt om een document te converteren naar PDF-, PostScript-, Djvu-indelingen en om te controleren hoe het document eruit zal zien na het afdrukken.

Een virtuele printer installeren
Een virtuele printer installeren

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - Doe Pdf-programma.

instructies:

Stap 1

Download en installeer het programma Do Pdf op uw computer, volg hiervoor de link http://biblprog.org.ua/go.php?site=http://www.dopdf.com/download/setup/d…, wacht tot het programma is geladen en voer het installatieprogramma uit. Installeer het programma op uw computer. Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren om de virtuele printer te maken

Stap 2

Open MS Word, maak een document om af te drukken op een virtuele printer. Ga naar het menu "Bestand", selecteer de opdracht "Afdrukken", selecteer de Do Pdf-printer uit de lijst. Selecteer vervolgens de afdrukopties op dezelfde manier als bij normaal afdrukken. Stel het aantal exemplaren in op 1. Selecteer vervolgens het aantal vellen per pagina, bijvoorbeeld 2. Selecteer de staande afdrukstand.

Stap 3

Selecteer in het geopende venster PDF-bestand opslaan waar het programma het afgedrukte bestand zal opslaan met de opdracht "Bladeren" en klik vervolgens op "OK". Vervolgens wordt het Adobe Reader-venster geopend, waarin het document wordt weergegeven dat u op de virtuele printer hebt kunnen afdrukken.

Stap 4

Installeer een virtuele printer op Ubuntu OS. Ga hiervoor naar het menu-item "Programma's" - "Standaard", selecteer "Terminal". Installeer het cups-pdf pakket erbij.

Stap 5

Configureer de installatie van de virtuele printer met behulp van de webinterface van het cups-programma, start hiervoor een willekeurige browser, voer het adres in de adresbalk in http:// localhost: 631 / admin /, voer desgevraagd de gebruikersnaam "root" en het wachtwoord in. Voeg de CUPS-PDF (Virtual PDF Printer) printer toe, selecteer het printertype - Post Script. Selecteer vervolgens het printerstuurprogramma, configureer de standaard afdrukinstellingen

Stap 6

Open het document om het af te drukken op een virtuele printer, selecteer de opdracht "Afdrukken", selecteer Virtual_PDF_Printer in de lijst met printers en stuur het document om af te drukken. Als resultaat wordt er een pdf-bestand gegenereerd, dat wordt opgeslagen in de map / var / spool / cups-pdf /.

Populair per onderwerp