Wat Zijn Torrents

Wat Zijn Torrents
Wat Zijn Torrents

Video: Wat Zijn Torrents

Video: Wat Zijn Torrents
Video: What is Torrent? is it Legal? is it Safe? 2024, April
Anonim

Een torrent is een dienst waarmee je via internet gegevens kunt uitwisselen tussen verschillende gebruikers. Om precies te zijn, torrent is een peer-to-peer netwerkprotocol, wat niet inhoudt dat bestanden naar een server worden geüpload, maar dat ze rechtstreeks van de ene gebruiker naar de andere worden overgedragen.

Wat zijn torrents
Wat zijn torrents

De overdracht van bestanden met behulp van dit protocol wordt uitgevoerd met de ondersteuning van sites die als servers fungeren. Ze hebben een speciale naam - trackers of torrent-trackers. Voor het downloaden maakt de gebruiker verbinding met de tracker op het adres dat is opgegeven in het gedownloade.torrent-bestand. Als gevolg hiervan geeft de gebruiker zijn adres op, evenals de hash van het gedownloade.torrent-bestand, terwijl hij tegelijkertijd wordt geïnformeerd over de adressen van andere klanten die het gewenste bestand downloaden of al hebben gedownload en verspreid.

De verbinding van gebruikers met elkaar vindt plaats zonder de deelname van de tracker. Het is alleen verplicht om informatie op te slaan die het ontvangt van gebruikers die deelnemen aan de bestandsuitwisseling. Het downloaden van bestanden gebeurt in stukjes die segmenten worden genoemd. Wanneer een gebruiker een bestand volledig downloadt, wordt het een seed - d.w.z. gaat in een modus waarin het het gedownloade bestand alleen aan andere gebruikers geeft.

Om met torrents te werken, heb je een speciaal programma nodig - een torrent-client. Het opent het.torrent-bestand dat is gedownload van de tracker, waarin de hash wordt opgeslagen, en verkrijgt ook informatie over de gebruikers die distribueren. Een van de meest populaire clients zijn µTorrent, BitTorrent, BitComet en anderen.

De nadelen van torrents zijn onder meer de situatie waarin er niet voldoende gebruikers zijn die de benodigde bestandssegmenten delen. Dit gebeurt in gevallen waarin het bestand niet erg populair is. In dit geval wordt de distributie dood genoemd.

Een ander nadeel van torrents is het gebrek aan anonimiteit. Elke gebruiker krijgt op zijn minst kennis van de IP-adressen van die computers waarvan hij downloadt of die gegevens van zijn computer downloadt. Met behulp van aanvullende protocoluitbreidingen wordt het mogelijk om de IP-adressen van andere clients te achterhalen. Dit kan leiden tot een aanval op onbeschermde gebruikerssystemen.

Aanbevolen: