Hoe Opera-instellingen Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Opera-instellingen Te Verwijderen
Hoe Opera-instellingen Te Verwijderen

Video: Hoe Opera-instellingen Te Verwijderen

Video: Hoe Opera-instellingen Te Verwijderen
Video: Dont Like the Opera Browser How to Uninstall Opera In Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het verwijderen van de Opera-browserinstellingen is soms nodig wanneer u het programma opnieuw installeert. U kunt ook eerdere instellingen verwijderen om uw gebruiksvriendelijke programmeerinterface opnieuw te creëren.

Hoe Opera-instellingen te verwijderen
Hoe Opera-instellingen te verwijderen

instructies:

Stap 1

Als het Opera-programma onjuist wordt verwijderd, blijven sommige van zijn bestanden in het gebruikersprofiel in het systeem, dat bij een volgende installatie de vorige instellingen kan herstellen.

Stap 2

Om de Opera-instellingen te verwijderen, moet u het programma correct verwijderen. Klik hiervoor op de knop "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Open het item "Programma's toevoegen of verwijderen". Het is een ingebouwde Windows-applet. Het zal enige tijd duren om de lijst met geïnstalleerde programma's op te bouwen.

Stap 3

Zoek het Opera-programma in de algemene lijst. Klik op de knop "Verwijderen" - het verwijderprogramma van de browser wordt gestart. Klik om de verwijdering te bevestigen en op "OK".

Stap 4

Daarna kan de Opera-map in de map Program Files blijven, omdat het programma om het te verwijderen alleen de bestanden verwijdert die in een speciaal logbestand (gebeurtenislogbestand) zijn geschreven. De bestanden die overblijven, zijn door Opera gemaakt na de installatie van het programma en werden niet vermeld in het logbestand van het verwijderprogramma. Verwijder deze inhoudsmap handmatig door op Shift + Delete te drukken.

Stap 5

Vervolgens moet u de instellingenmap verwijderen. In Windows XP worden deze bestanden opgeslagen op de C: / Documents and Settings / [your_account_name] / Application Data / Opera / drive.

Stap 6

In Windows Vista en Windows 7 bevinden de instellingen zich op de C: / Users / [your_account_name] / Application Data / Opera / drive. Markeer de Opera-map en druk op Shift + Delete om permanent te verwijderen. Houd er rekening mee dat hiermee al uw bladwijzers en wachtwoorden worden verwijderd, dus sla ze op voordat u dit doet. U kunt het pad van de opgeslagen Opera-instellingen zien door naar het menu "Help" of "Over Opera" te gaan.

Stap 7

Start uw computer opnieuw op nadat u de instellingen hebt verwijderd. Download de nieuwe versie van Opera, die de standaardinstellingen zal instellen die u kunt aanpassen aan uw behoeften.

Aanbevolen: