Opstarten Vanaf Schijf Op HP . Zetten

Inhoudsopgave:

Opstarten Vanaf Schijf Op HP . Zetten
Opstarten Vanaf Schijf Op HP . Zetten

Video: Opstarten Vanaf Schijf Op HP . Zetten

Video: Opstarten Vanaf Schijf Op HP . Zetten
Video: opstarten vanaf USB stick 2024, Mei
Anonim

Opstarten vanaf schijf is voornamelijk vereist voor een nieuwe installatie van het besturingssysteem. Zonder deze functie is alleen een normale installatie zonder formattering mogelijk, omdat daarbij de naar de harde schijf gekopieerde installatiebestanden worden gebruikt.

Opstarten vanaf schijf op HP. zetten
Opstarten vanaf schijf op HP. zetten

Het is nodig

multiboot-schijf

instructies:

Stap 1

Let bij het opstarten van de computer op het opschrift Druk op … om naar easy boot te gaan. In plaats van punten wordt de bijbehorende toets aangegeven, die verantwoordelijk is voor het openen van dit menu. In sommige gevallen kunnen niet één, maar meerdere toetsen worden gebruikt, dit hangt allemaal af van het model van het moederbord in uw HP laptop. De meest gebruikelijke invoer is door op Esc te drukken.

Stap 2

In het menu dat verschijnt, zet u uw diskettestation op de eerste plaats in de instellingen en de lokale harde schijf op de tweede. Pas de wijziging toe en ga door met het opstarten van de computer door op de juiste knop te klikken om door te gaan met het installeren van het besturingssysteem of andere acties uit te voeren.

Stap 3

Wijzig de opstartparameters in het BIOS. Hier moet u het commando kennen om dit programma te openen. De meest gebruikte toetsen in HP-notebooks zijn ESC, Delete, F1, F2, F10, enzovoort. Houd er rekening mee dat dit ook kan worden bekeken in de handleiding van het moederbord of bij het opstarten in de regel Press … to enter. In plaats van punten wordt de vereiste opdracht dienovereenkomstig geschreven.

Stap 4

Nadat u het BIOS hebt geopend, gaat u naar de parameterinstellingen in het opstartmenu. Stel uw diskettestation in als prioriteitsapparaat voor het laden door het te markeren en van positie te veranderen met behulp van de +/- of pijltoetsen (meer informatie in het menu hieronder, dit kan afhankelijk zijn van het moederbordmodel van de laptop). Druk op F10 of een andere opdracht in het menu om de instellingen op te slaan en naar het setup-menu te gaan.

Stap 5

Als je op beide punten het besturingssysteem instelt om op te starten vanaf het cd-station en je nog steeds niet kunt opstarten vanaf de schijf, zorg er dan voor dat het multiboot is, er geen krassen of andere beschadigingen op zitten. Het is geschikt voor gebruik op andere computers. Als je het niet hebt multiboot, overschrijf het dan via de juiste programma's, bijvoorbeeld Alcohol 120%.

Aanbevolen: