Een USB-muis Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een USB-muis Aansluiten
Een USB-muis Aansluiten

Video: Een USB-muis Aansluiten

Video: Een USB-muis Aansluiten
Video: Hoe een draadloze muis op een laptop aan te sluiten 2024, Mei
Anonim

De USB-poort (Universal Serial Bus) was oorspronkelijk niet bedoeld voor het aansluiten van een muis of toetsenbord, aangezien de computer hiervoor aparte ingangen heeft (meestal - ps/2). Om de grootte te verkleinen en veelzijdiger te worden, wordt de USB-poort echter steeds vaker gebruikt als de enige optie voor het aansluiten van externe apparaten met lage en gemiddelde snelheid, waaronder muizen.

Een USB-muis aansluiten
Een USB-muis aansluiten

instructies:

Stap 1

Steek de stekker van de aansluitkabel van het apparaat in de overeenkomstige bus op de computerbehuizing - dit is in de regel voldoende voor het aansluiten van een USB-muis. Als het een desktopcomputer is, kunt u het beste het achterpaneel gebruiken om een vrije sleuf op het voorpaneel te laten voor vaak aangesloten en losgekoppelde USB-apparaten. Nadat u de stekker in de connector hebt gestoken, zal het besturingssysteem het nieuwe apparaat automatisch herkennen en er een stuurprogramma voor selecteren uit de database. Als het besturingssysteem dit niet kan, of als uw muis speciale eigenschappen heeft waarvoor extra software moet worden geïnstalleerd, gebruik dan de schijf die bij de muis is geleverd om deze te installeren. Als zo'n schijf niet aanwezig is, download dan de benodigde bestanden van de website van de fabrikant.

Stap 2

Schakel in het BIOS van uw computer de optie in om de USB-muis te herkennen tijdens het opstarten van de computer, als het apparaat na de installatie niet correct werkt. Om dit te doen, start u de computer opnieuw op en voert u de BIOS-instellingen in - meestal moet u op de toets delete of f2 drukken wanneer de bijbehorende prompt in de linkerbenedenhoek van het scherm verschijnt. Afhankelijk van de versie van het geïnstalleerde basis I / O-systeem, kan de gewenste instelling zich in verschillende secties van het setup-paneel bevinden, maar meestal moet u ernaar zoeken op de geavanceerde of geïntegreerde tabbladen. De installatie zelf kan ook een andere naam krijgen, bijvoorbeeld USB Mouse Support. Dit is meestal standaard ingesteld op automatisch - vervang het door inschakelen. Verlaat vervolgens het instellingenpaneel terwijl u de gewijzigde parameters opslaat. Na de volgende keer opstarten van de computer moet de muis door het systeem worden herkend.

Stap 3

Begin door de adapter op een USB-poort aan te sluiten en de bijbehorende software te installeren als het een draadloze muis is. In dit geval zal het besturingssysteem direct na de verbinding ook proberen om het nieuwe apparaat zelfstandig te bepalen en het juiste stuurprogramma te selecteren. Als er iets misgaat, zul je het zelf moeten doen, zoals beschreven in de eerste stap. Nadat u de adapter hebt geïnstalleerd, schakelt u de muis in nadat u heeft gecontroleerd of de batterij is geïnstalleerd.

Aanbevolen: