Hoe Te Controleren Of Een Bestand Bestaat

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Of Een Bestand Bestaat
Hoe Te Controleren Of Een Bestand Bestaat

Video: Hoe Te Controleren Of Een Bestand Bestaat

Video: Hoe Te Controleren Of Een Bestand Bestaat
Video: VID04 Groepsregistratie export csv bestand v3 2 2024, Mei
Anonim

Van tijd tot tijd moeten computergebruikers controleren op de aanwezigheid van een bestand. Over het algemeen is dit niet moeilijk, maar nieuwelingen kunnen vragen hebben. Er moet meteen worden opgemerkt dat onderstaande tips geschikt zijn voor besturingssystemen van de Windows-familie. Voor andere besturingssystemen kan de procedure verschillen.

Hoe te controleren of een bestand bestaat
Hoe te controleren of een bestand bestaat

Noodzakelijk

Een computer met een minimum aan randapparatuur (muis, toetsenbord, monitor), indien nodig - een schijf of flashstation, waar het bestand kan staan

instructies:

Stap 1

De eerste manier om te controleren of een bestand bestaat, is door de map te controleren waar het zou moeten zijn. Klik hiervoor op Start (indien nodig), selecteer "Deze computer" en dubbelklik vervolgens om naar de gewenste map te gaan. Er is ook de mogelijkheid van een boomachtige weergave van mappen. In Windows XP wordt het bijvoorbeeld ingeschakeld door de knop "mappen" in Verkenner (boven het veld dat de inhoud weergeeft). Om de inhoud van een lokale schijf of map in de directorystructuur uit te vouwen, klikt u op het plusteken naast de naam van de schijf/map. Ze klappen in elkaar door op het minteken te klikken. Door de mappen opeenvolgend uit te vouwen, hoeft u dus alleen op de naam van de map te klikken waarin het vereiste bestand zich moet bevinden.

Stap 2

Als het bestand niet in deze map staat, moet u beginnen met zoeken. Om dit te doen, moet u op de knop "zoeken" boven het bestandsveld klikken, of op "Bekijken" -> "Browserpanelen" -> "Zoeken". U kunt ook op F3 of Ctrl + E op uw toetsenbord drukken. In de zoekbalk die verschijnt, moet u op het juiste bestandstype klikken (voor alles, voor documenten of voor mediabestanden). Voer in het veld "Bestandsnaam" dat verschijnt de naam in van het bestand dat u zoekt, indien bekend. U kunt ook zoeken in alle bestanden van hetzelfde type. Om dit te doen, moet u een combinatie invoeren zoals "*.exe", waar na de punt de extensie van het gewenste bestand moet zijn (bijvoorbeeld "*.doc" voor Word-bestanden).

Stap 3

Indien nodig kunt u gebruik maken van het zoeken op inhoud: in het veld "woord of zin in een bestand" wordt een deel van de bestandsinhoud ingevuld, indien bekend. Inhoud zoeken werkt niet met muziek, films, afbeeldingen of soortgelijke bestanden. Alleen voor documenten met tekstinhoud of tabellen. Met Windows Search kunt u ook alleen naar bestanden zoeken op de geselecteerde locatie. Om dit te doen, klikt u op het vervolgkeuzemenu "Zoeken in" en selecteert u de gewenste schijf / map. Door de selectievakjes aan te vinken, kunt u ook de grootte van het gezochte bestand, de datum van de laatste wijziging instellen en andere zoekparameters configureren: zoals zoeken in systeem- of verborgen mappen, zoeken in submappen, in externe bestandsopslag, evenals hoofdlettergevoelig zoeken naar inhoud. Het zoeken wordt gestart door op de knop "Zoeken" te klikken. Het zoeken kan enkele minuten duren.

Aanbevolen: