Het Formaat Van Een Harde Schijf Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Harde Schijf Wijzigen
Het Formaat Van Een Harde Schijf Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Harde Schijf Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Harde Schijf Wijzigen
Video: How to Resize Partition | Shrink and Extend Drive Partition in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Vóór de komst van het besturingssysteem Windows Vista was het wijzigen van partities op de harde schijf problematisch zonder het gebruik van gespecialiseerde programma's. Er was ook een risico op gegevensverlies als het formaat van de schijven tevergeefs werd gewijzigd. In deze versie van het besturingssysteem is een mogelijkheid verschenen waarmee u deze bewerking pijnloos en gemakkelijk kunt uitvoeren. Maar de ontwikkelaars hebben deze functie zoveel mogelijk verborgen, dus niet alle gebruikers zagen de innovatie in Windows Vista meteen.

Het formaat van een harde schijf wijzigen
Het formaat van een harde schijf wijzigen

Noodzakelijk

Systeemoplossing van het besturingssysteem om partities op de harde schijf te wijzigen

instructies:

Stap 1

Vergeet niet om alle voor u belangrijke gegevens van de harde schijf te bewaren, want niemand is immuun voor problemen met stroomuitval en andere problemen die problemen kunnen veroorzaken tijdens het verdere werk met deze schijf.

Stap 2

Klik op het menu "Start" - klik met de rechtermuisknop op het gedeelte "Computer". Er verschijnt een contextmenu voor je.

Stap 3

Selecteer "Beheer". Binnenkort wordt er een nieuw Computerbeheer-venster voor u geopend.

Stap 4

Vouw het volledige item "Opslag" uit - ga naar het item "Schijfbeheer". Deze functie wordt gebruikt om zowel de structuur van uw harde schijf weer te geven als te beheren.

Stap 5

Selecteer de sectie die u wilt wijzigen - plaats de muisaanwijzer erop en klik met de rechtermuisknop. Er verschijnt een ander menu.

Stap 6

U moet bijvoorbeeld een specifieke sectie verkleinen. Selecteer de functie "Volume verkleinen". Er verschijnt een nieuw dialoogvenster met details over hoeveel ruimte er momenteel beschikbaar is om een sectie te bewerken.

Stap 7

Afhankelijk van de compressie kan het lang duren om alle volumes van het volume te verkleinen. Nadat u deze bewerking hebt voltooid, kunt u het uiterlijk van een nieuwe sectie zien, die de vorm heeft aangenomen van niet-toegewezen ruimte.

Stap 8

Om de partitie te vergroten, kunt u hier de optie "Volume uitbreiden" gebruiken, het zal de "Wizard Partities wijzigen" starten.

Stap 9

In het dialoogvenster van de "Wizard Partities bewerken" die verschijnt, kunt u een of meer partities verwijderen. Dit wordt gedaan om vrije ruimte te creëren die nodig is voor uitbreiding. Geef daarna aan hoeveel je nodig hebt om deze sectie te vergroten door op de knop "Volgende" te klikken. Wijzigingen toepassen.

Aanbevolen: