Opstarten Vanaf Schijf In BIOS Zetten

Inhoudsopgave:

Opstarten Vanaf Schijf In BIOS Zetten
Opstarten Vanaf Schijf In BIOS Zetten

Video: Opstarten Vanaf Schijf In BIOS Zetten

Video: Opstarten Vanaf Schijf In BIOS Zetten
Video: How To: In het BIOS Menu de opstartvolgorde veranderen (boot sequence) 2024, Mei
Anonim

Het basisinvoer-/uitvoersysteem, of BIOS, zorgt voor de eerste opstart van de computer. Bovendien worden hierin de parameters van veel apparaten ingesteld - in het bijzonder kan de gebruiker een harde schijf, flashstation of cd selecteren als het primaire opstartapparaat.

Opstarten vanaf schijf in BIOS zetten
Opstarten vanaf schijf in BIOS zetten

instructies:

Stap 1

De noodzaak om het standaard opstartapparaat te wijzigen treedt meestal op bij het installeren van Windows. Als u de overeenkomstige waarde niet in het BIOS instelt, ziet het systeem de cd bij het opstarten gewoon niet in de drive en wordt opgestart vanaf de harde schijf of, als er geen besturingssysteem op staat, zal het niet plaatsvinden helemaal niet.

Stap 2

Om het BIOS te openen, drukt u na het opstarten van de computer op de Del-toets (meestal). Maar op verschillende computers kan de specifieke sleutel die wordt gebruikt verschillen. In het bijzonder zijn de volgende opties mogelijk: Esc, F1, F2, F3, F10. In sommige gevallen worden toetscombinaties gebruikt, zoals: Ctrl + Alt + Esc, Ctrl + Alt + Ins, Ctrl + Alt + Del, Fn + F1. Wanneer de computer opstart, kan er onderaan het scherm een prompt verschijnen, bijvoorbeeld Druk op Del om de instellingen te openen.

Stap 3

Als u met succes het BIOS hebt geopend, ziet u een blauw of grijs venster. Daarna moet u de regel vinden die verantwoordelijk is voor het selecteren van het opstartapparaat. Omdat de BIOS-opties op verschillende computers verschillen, is het moeilijk om de exacte locatie van deze regel te bepalen. Kijk daarom gewoon door de tabbladen, je moet de regels vinden Eerste keer opstarten en Tweede opstarten - dat wil zeggen, het primaire opstartapparaat en het secundaire.

Stap 4

Het huidige opstartapparaat wordt weergegeven naast de regel Eerste opstart. U kunt dit wijzigen met behulp van de toetsen die onderaan het BIOS worden aangegeven. Meestal wordt de wijziging van waarden uitgevoerd in het BIOS met behulp van de pijltoetsen (omhoog en omlaag) of Pg Up en Pg Down. Nadat u met de toetsen het gewenste opstartapparaat uit de lijst hebt geselecteerd, slaat u de wijzigingen op. Om dit te doen, drukt u op F10 en selecteert u Ja in het venster dat verschijnt, of voert u Y in en drukt u op Enter.

Stap 5

Meestal wordt een harde schijf gebruikt als het primaire opstartapparaat. Wanneer u Windows installeert, moet u het BIOS instellen om vanaf cd op te starten in het BIOS, maar onmiddellijk na de eerste automatische herstart moet u het opstarten van de harde schijf weer terugzetten naar het BIOS. Op veel computers is er een handige optie om het opstartmenu te selecteren, we noemen dit na het opstarten van de computer met de F8- of F12-toets.

Aanbevolen: