Hoe Maak Je Films Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Films Op Een Computer
Hoe Maak Je Films Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Films Op Een Computer

Video: Hoe Maak Je Films Op Een Computer
Video: Zo maak je een SCHERMOPNAME | op Computer of Telefoon | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Als je veel videobestanden hebt, sorteer ze dan en maak je eigen film met titels en mooie overgangen. Je kunt het zonder veel moeite maken, zelfs thuis.

Hoe maak je films op een computer
Hoe maak je films op een computer

Noodzakelijk

  • - videobestanden;
  • - Windows Movie Maker of een andere applicatie voor het maken en opnemen van films.

instructies:

Stap 1

Het is niet moeilijk om van je eigen videomateriaal een hoogwaardige film te maken, evenals eerder geknipte fragmenten uit bekende werken of clips. Om dit te doen, volstaat het om een van de gespecialiseerde programma's te gebruiken. Er zijn er nogal wat, waaronder professionele met veel speciale effecten, video-overgangen en een aantal andere extra functies, en die zelfs een beginner kan beheersen. Tegelijkertijd is de kwaliteit van video's vaak niet slechter dan die van professionele.

Stap 2

Het werkingsprincipe van dergelijke programma's voor het maken van films is grotendeels identiek: u moet videofragmenten, overgangen tussen frames aan het project toevoegen, titels, bijschriften toevoegen, een stijl definiëren, het uitvoerformaat van de voltooide video selecteren en het proces starten. Vervolgens moet u de film opslaan op uw computer of op een ander verwisselbaar medium.

Stap 3

Een van de eenvoudigste en meest toegankelijke programma's voor de meeste gebruikers is de standaardtoepassing van het Windows-besturingssysteem - Windows Movie Maker. Als dit niet in uw assembly staat (het is bijvoorbeeld afwezig in de zevende versie van het besturingssysteem), download het dan van de officiële Microsoft-website en installeer het op uw computer.

Stap 4

Start het programma, open een nieuw project. Selecteer aan de linkerkant van het werkvenster in het gedeelte "Video-opname" het item "Video importeren" en voeg de bestanden toe die u nodig hebt aan het project. Als uw film een voice-over of geluid wil gebruiken, voegt u deze toe met de functie Geluid of muziek importeren. Sleep vervolgens de geselecteerde bestanden helemaal onderaan de pagina - naar de storyboardschaal. Bepaal de afspeelvolgorde van bestanden door ze langs de schaal te verplaatsen. Snijd indien nodig de muziek bij door de schuifregelaar te verplaatsen.

Stap 5

Open in het gedeelte "Filmbewerking" de subitems "Video-effecten bekijken" één voor één. "Video-overgangen bekijken", "Een titel en titels maken" en, volgens de aanwijzingen van de programmawizard, de nodige overgangen, titels en effecten aan het project toevoegen. Gebruik desgewenst de functie van het maken van een autofilm, selecteer hiervoor een van de beschikbare videostijlen. Dan doet het programma alles voor je.

Stap 6

De laatste stap bij het maken van een film is het voltooien en opslaan ervan. In Windows Movie Maker is deze stap ook uiterst eenvoudig en duidelijk. Volg gewoon duidelijk en consequent alle verdere punten van het programma.

Stap 7

De Nero Vision-toepassing van het multifunctionele Nero-programma is ook geschikt om uw eigen film te maken. Start het programma, selecteer "Foto's en video's" en open "Maak uw eigen dvd-videoschijf". In het rechterdeel van het werkvenster is er een sectie "Maak een film". Open het en importeer de videobestanden die op uw computer zijn opgeslagen. Voeg ze toe aan uw project door ze naar de storyboardschaal te slepen. Voeg bijschriften toe, animeer uw tekst, stel overgangen in voor elk frame of laat de standaardinstellingen staan. Voeg vervolgens de gemaakte film toe aan de schijf, maak een schijfmenu, leg het vast en wacht tot het proces is voltooid.

Stap 8

Het is vrij eenvoudig om met muvee Reveal te werken, ook wel thuis snel je eigen films maken genoemd. De applicatie importeert foto's en video's van een computer, verwisselbare media, legt bestanden van een camera en foto's vast, biedt video-ontwerp in verschillende stijlalbums om uit te kiezen, overlay-titels, geluid, muziek of stem.

Stap 9

CyberLink PowerDirector, Photo DVD Maker Professional, ProShow Producer hebben zich ook goed bewezen tijdens het maken van films. Ze worden met succes gebruikt door zowel beginners als regisseurs met weinig ervaring in het werken met video. Pro's geven de voorkeur aan Pinnacle Studio en Sony Vegas. Iedereen kan ze echter in actie proberen en ervaren.

Aanbevolen: