Hoe Te Zien Welk Moederbord?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Zien Welk Moederbord?
Hoe Te Zien Welk Moederbord?

Video: Hoe Te Zien Welk Moederbord?

Video: Hoe Te Zien Welk Moederbord?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, Mei
Anonim

Het moederbord is het belangrijkste onderdeel van de computer. Voor een gebruiker is het in veel situaties nodig om het model te kennen, bijvoorbeeld om stuurprogramma's bij te werken of een computer te upgraden. Vooral in het tweede geval, als u het model van het bord en zijn mogelijkheden niet kent, kunt u eenvoudigweg niet de componenten kiezen die ervoor geschikt zijn.

Hoe te zien welk moederbord?
Hoe te zien welk moederbord?

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - CPU-Z-programma;
  • - AIDA64-programma.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om erachter te komen welk moederbord op uw computer zit, zonder het zelfs maar aan te zetten, is door de technische documentatie te bekijken. Er zou een speciaal boekje moeten zijn waarin het moederbordmodel en al zijn kenmerken zijn geschreven. Maar dat is alleen als u over dergelijke documentatie beschikt. Wanneer u een pc koopt, is deze mogelijk niet uitgegeven of is deze mogelijk verloren gegaan.

Stap 2

Er zijn ook veel programma's waarmee je het moederbord gemakkelijk kunt identificeren. Een van de eenvoudigste programma's heet CPU-Z. Download het. Sommige versies van het programma draaien zonder installatie, andere moeten worden geïnstalleerd. Start CPU-Z. Na het starten verschijnt er een venster. Selecteer daarin het tabblad Mainboard. In het venster dat verschijnt, kunt u basisinformatie over uw moederbord bekijken.

Stap 3

De derde methode is geschikt voor gebruikers die uitgebreide informatie over het apparaat willen weten. Zoek op internet naar het AIDA64-programma (verdeeld onder commerciële voorwaarden). Zet het op uw computer en voer het uit. Wacht even, het programma begint het systeem te scannen.

Stap 4

Wanneer AIDA64 start, selecteert u in het linkervenster het tabblad "Menu". Zoek nu de parameter Moederbord. Klik op de pijl naast de optie. Selecteer vervolgens in het uitgevouwen menu opnieuw "Moederbord". In het rechtervenster van het programma vindt u gedetailleerde informatie over uw moederbord. Het venster wordt opgesplitst in verschillende secties, afhankelijk van het gegevenstype. Onderaan het venster staan links naar driverupdates, BIOS-updates en naar een pagina op de website van de fabrikant die uw moederbordmodel aangeeft. U kunt de links kopiëren naar de adresbalk van de browser, of erop dubbelklikken met de linkermuisknop, en de pagina wordt geopend met de internetbrowser die standaard op uw systeem is geïnstalleerd.

Aanbevolen: