Hoe U Uw Moederbord Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Moederbord Kunt Vinden
Hoe U Uw Moederbord Kunt Vinden

Video: Hoe U Uw Moederbord Kunt Vinden

Video: Hoe U Uw Moederbord Kunt Vinden
Video: HOE WERKT HET?! Cpu en Moederbord #1 2024, Mei
Anonim

Om je moederbord te herkennen, kun je de computer eenvoudig uit elkaar halen en de markeringen erop herschrijven. Maar eerst is het raadzaam om met software rond te komen.

Hoe u uw moederbord kunt vinden
Hoe u uw moederbord kunt vinden

Noodzakelijk

Schroevendraaier, zaklamp, flashstation, internettoegang

instructies:

Stap 1

Het type moederbord kan op verschillende manieren worden herkend: mechanisch en softwarematig. Elk apparaat is altijd gemarkeerd met het model- en serienummer. Om het type moederbord te bepalen, moet u het deksel van de systeemeenheid losdraaien met een schroevendraaier, met een zaklamp op het moederbord van uw computer schijnen en de naam en markering vinden. Als de markering niet duidelijk is, kopieer deze dan op een stuk papier en zoek op internet. Daar kunt u het type apparaat nauwkeurig bepalen aan de hand van het nummer door het in de zoekbalk van de browser in te voeren en de gewenste bron te selecteren.

Stap 2

Heb je een laptop, candybar of kun je simpelweg niet op het moederbord kijken, dan kun je bij het opstarten van de computer de naam en het type van het moederbord zien. Om dit te doen, moet u, wanneer u het voor het eerst inschakelt, wanneer de inscripties op een zwarte achtergrond verschijnen, op de toets "Pauze" drukken. Dan staat bovenaan, in de tweede of derde regel, de naam en het model van het moederbord.

Stap 3

De derde manier is om het Everest of Sis soft Sandra-programma van internet te downloaden en te installeren. Deze programma's verzamelen volledige informatie over de hardware en software van uw computer. Om het type moederbord te bepalen, moet je het item "Moederbord" of "Moederbord" vinden, ernaartoe gaan en alle informatie die je nodig hebt zal daar worden weergegeven. Als u deze stappen niet zelf kunt uitvoeren, neemt u best contact op met een gekwalificeerde computerspecialist.

Aanbevolen: