Een Computer Opstarten Vanaf Schijf

Inhoudsopgave:

Een Computer Opstarten Vanaf Schijf
Een Computer Opstarten Vanaf Schijf

Video: Een Computer Opstarten Vanaf Schijf

Video: Een Computer Opstarten Vanaf Schijf
Video: opstarten vanaf USB stick 2024, April
Anonim

Is het mogelijk om op de computer te werken zonder het systeem vanaf de harde schijf op te starten? U hoeft niet eens te praten over de mogelijkheden die zich voordoen als u op een computer werkt die het geïnstalleerde systeem omzeilt. Het genezen van de computer van virussen, het herstellen van het bestandssysteem en andere bewerkingen met harde schijven worden beschikbaar via deze opstart. Maar om toegang te krijgen tot alle benodigde apparaten, moet u de computer correct vanaf de schijf opstarten.

Een computer opstarten vanaf schijf
Een computer opstarten vanaf schijf

instructies:

Stap 1

Multiboot-schijven zijn een zeer handige oplossing wanneer het nodig is om een computer vanaf een schijf op te starten. Er zijn veel opties voor opstartbare schijven, die verschillen in de set vooraf geïnstalleerde programma's. Ze worden "LiveCD's" genoemd, wat live-schijven betekent. Selecteer de assembly van het besturingssysteem dat je leuk vindt in LiveCD-formaat en download het naar je computer.

Stap 2

De geselecteerde besturingssysteemassembly is een bestand met de extensie *.iso. Om met dergelijke bestanden te kunnen werken, is aanvullende software vereist. Met behulp van programma's voor het branden van schijven, zoals Nero, Ashampoo Burning Studio en andere, die het mogelijk maken om afbeeldingen op media te branden, branden we het gedownloade afbeeldingsbestand op een cd- of dvd-schijf.

Stap 3

Start uw computer opnieuw op en voer het BIOS in. Het BIOS-menu kan afhankelijk van de fabrikant anders worden aangeroepen, maar meestal bevindt de parameter waarin we geïnteresseerd zijn zich op het tabblad "Geavanceerd". We zijn onder andere op zoek naar het item "Opstartvolgorde" of een andere soortgelijke betekenis. Installeer de cd-rom als het eerste opstartapparaat (“First Boot Up Device”), sla de wijzigingen op en sluit het BIOS af.

Stap 4

Plaats de gebrande schijf in het station en start er vanaf. Nadat u de computer vanaf de schijf hebt kunnen opstarten, kunt u beginnen met het diagnosticeren van problemen met behulp van de programma's die vooraf op de LiveCD zijn geïnstalleerd.

Aanbevolen: