Hoe De Processorfrequentie Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processorfrequentie Te Achterhalen?
Hoe De Processorfrequentie Te Achterhalen?

Video: Hoe De Processorfrequentie Te Achterhalen?

Video: Hoe De Processorfrequentie Te Achterhalen?
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee manieren om de frequentie van de processor van uw computer te achterhalen. In het eerste geval is er geen fysieke inspanning nodig, het enige dat nodig is, is de computer aanzetten …

Hoe de processorfrequentie te achterhalen?
Hoe de processorfrequentie te achterhalen?

Noodzakelijk

computer schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Zet dus de computer aan, klik op het tabblad START. Er verschijnt een menu voor de gebruiker. Daarin moet u het tabblad Deze computer vinden en door er met de rechtermuisknop op te klikken, ziet u een vervolgkeuzemenu. Helemaal onderaan is er een tabblad - Eigenschappen. Door erop te klikken, selecteert u het tabblad - Uitrusting. Naast dit tabblad zijn er, in volgorde van boven naar beneden: Systeemherstel, Automatische updates, Verwijderde sessies. Helemaal onderaan ziet de gebruiker een regel met tabbladen: Algemeen, Computernaam, Hardware, Geavanceerd. Van het bovenstaande moet u op het tabblad Hardware klikken en de knop Apparaatbeheer zoeken in het geopende venster.

Stap 2

In het menu dat wordt geopend, ziet u alle hardware die op de computer is geïnstalleerd. Hier moet je het tabblad - Processors vinden. Het bevindt zich tussen: Poorten en Moederborden. Door op Processors te klikken, krijgt de gebruiker informatie over het "hart" van de computer, of liever over zijn processor. De naam wordt op deze manier ontcijferd: eerst is er de naam van het model, dan het type, de laatste is de frequentie. Meestal wordt het op deze manier aangegeven, bijvoorbeeld: Intel Celeron 540 @ 1, 86GHz.

Stap 3

Als de computer niet kan worden ingeschakeld en het tegelijkertijd noodzakelijk is om de processorfrequentie te achterhalen, dan is er een andere manier. Hiervoor heb je een schroevendraaier nodig. Het is noodzakelijk om de 4 bouten, die zich op de achterwand van de systeemeenheid bevinden, los te draaien en de zijafdekking te verwijderen. In het midden van de systeemeenheid zie je een ventilator of, met andere woorden, een koeler. Het wordt meestal met vier schroeven op het moederbord vastgeschroefd. Nadat u ze hebt losgeschroefd, moet u de koeler voorzichtig verwijderen.

Stap 4

Daaronder, dichter bij de onderkant van de systeemeenheid, bevindt zich een speciale vergrendeling die de processor op het moederbord drukt. Door erop te klikken, ontstaat er een kleine klik en wordt de grendel losgemaakt. We verwijderen de processor voorzichtig en verwijderen het thermische vet van het oppervlak. Na verwijdering ziet u dezelfde inscriptie die hierboven is beschreven, of overeenkomt met het type processor dat in de systeemeenheid is geïnstalleerd.

Aanbevolen: