Hoe Een Ram-module Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ram-module Te Verwijderen
Hoe Een Ram-module Te Verwijderen

Video: Hoe Een Ram-module Te Verwijderen

Video: Hoe Een Ram-module Te Verwijderen
Video: ThinkPad T440, T440s, T450, T450s - Memory Module Replacement 2024, Mei
Anonim

Het verwijderen van ram-modules kan in verschillende gevallen nuttig zijn. Als uw computer bijvoorbeeld niet opstart, en we hebben het niet over een storing van het besturingssysteem, dan zit de zaak misschien in een kapotte geheugenmodule. Als zelfs maar één geheugenstrip uitvalt, start het hele systeem mogelijk niet. Door ze één voor één te verwijderen, kunt u dit controleren. Of u hoeft alleen maar de oude module te vervangen door een meer capacitieve.

Hoe een ram-module te verwijderen
Hoe een ram-module te verwijderen

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Eerst moet u alle apparaten loskoppelen van de computer en deze van het lichtnet uitschakelen. Verwijder vervolgens het deksel van de systeemeenheid. Hiervoor moet u in de regel de bevestigingsschroeven losdraaien of de speciale vergrendelingen verwijderen. Plaats de systeemeenheid vervolgens op een geschikte plaats. Het is wenselijk dat het goed verlicht is.

Stap 2

Als je een handleiding voor je moederbord hebt, zoek dan eerst naar slots om ram-modules rechtstreeks op het moederbord aan te sluiten op het diagram. Als er geen handleiding is, zoek deze slots dan direct op het bord. Het kan alleen wat langer duren. DDR moet naast de slots worden geschreven. In de regel bevinden ze zich in de buurt van de centrale verwerkingseenheid.

Stap 3

Wanneer u de geheugenaansluitingssleuven vindt, moet u deze zorgvuldig onderzoeken. Zoals u zult zien, zijn er vergrendelingen aan beide zijden. Zij zijn het die de geheugenmodule in de sleuf repareren. U moet deze vergrendelingen voorzichtig naar de onderste positie verplaatsen. Verwijder vervolgens de geheugenmodule uit de sleuf. Het moet gemakkelijk worden verwijderd. Gebruik geen extra inspanning. Als het geheugen niet uit de sleuf kan worden verwijderd, controleer dan de vergrendelingen opnieuw, misschien hebt u ze niet helemaal omlaag gebracht.

Stap 4

Als je de module terug moet installeren, dan is dit ook vrij eenvoudig te doen. Bij het installeren moeten de vergrendelingen omlaag staan. Steek het contact van de geheugenstick in de aansluitsleuf. Oefen dan een beetje druk uit. De module moet heel gemakkelijk binnenkomen. Als u hiervoor moeite moet doen, plaatst u het waarschijnlijk op de verkeerde manier. De vergrendelingen zouden automatisch moeten werken. Er moet een klik zijn, waarvan het geluid aangeeft dat de ram in de sleuf is vergrendeld.

Stap 5

Na het voltooien van alle stappen, schroeft u de kap van de systeemeenheid vast en sluit u andere apparaten aan op de computer.

Aanbevolen: