Virtueel Geheugen Uitbreiden

Inhoudsopgave:

Virtueel Geheugen Uitbreiden
Virtueel Geheugen Uitbreiden

Video: Virtueel Geheugen Uitbreiden

Video: Virtueel Geheugen Uitbreiden
Video: Windows 10 How to Adjust Virtual Memory 2024, Mei
Anonim

Voordat u het hebt over het uitbreiden van het virtuele geheugen van een computer, moet u begrijpen wat het is en waarom het nodig is. Virtueel geheugen begint te worden gebruikt op het moment dat alle programma's volledig fysiek geheugen in beslag nemen, d.w.z. RAM dat zich op het moederbord bevindt.

Virtueel geheugen uitbreiden
Virtueel geheugen uitbreiden

instructies:

Stap 1

Het besturingssysteem neemt een deel van de harde schijf in beslag en creëert daar virtueel geheugen. Het is echter mogelijk dat de aanvankelijke hoeveelheid van dit geheugen niet voldoende is en dat het noodzakelijk wordt om het uit te breiden.

Stap 2

Allereerst moet u, om het virtuele geheugen uit te breiden, naar het "Configuratiescherm" gaan nadat u op de knop "Start" hebt geklikt. Ga vervolgens naar het venster "Systeem" en selecteer het tabblad "Geavanceerd". Klik daarna in het gedeelte "Prestaties" op "Opties" en selecteer het tabblad "Geavanceerd" in het venster "Prestatie-opties". Deze procedure is bijna identiek op de besturingssystemen Windows XP en Windows Seven.

Stap 3

Nu kunnen we zeggen dat het proces van het uitbreiden van virtueel geheugen bijna tot een einde is gekomen, aangezien alles wat je hoeft te doen is in het gedeelte "Virtueel geheugen" de "Totale grootte van het wisselbestand op alle schijven" te vinden, wat in feite de hoeveelheid virtueel geheugen momenteel beschikbaar … Om dit te corrigeren, hoeft u alleen maar op de knop "Wijzigen" te klikken.

Stap 4

Hoogstwaarschijnlijk heb je een standaardwaarde van 2046 megabytes, die je kunt uitbreiden tot maximaal 4096 megabytes. Als u vervolgens het virtuele geheugen moet verkleinen, wijzigt u de waarde van de parameters.

Stap 5

Zoals u kunt zien, is het uitbreiden van het virtuele geheugen van uw computer helemaal niet moeilijk, het belangrijkste is om de instructies te volgen en u zult ervoor zorgen dat u comfortabel kunt werken met een groot aantal programma's. Om dit probleem op te lossen, zijn er andere methoden die automatisch de hoeveelheid virtueel geheugen selecteren, maar deze optie is het handigst en betaalbaarst voor de gemiddelde gebruiker.

Aanbevolen: