Hoe Maak Je Een Flashboek?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Flashboek?
Hoe Maak Je Een Flashboek?

Video: Hoe Maak Je Een Flashboek?

Video: Hoe Maak Je Een Flashboek?
Video: How to MAKE A FLIPBOOK 2024, Mei
Anonim

Het is niet nodig om Adobe Flash-software te gebruiken om een Flash-boek te maken. Het is voldoende om een presentatie in het OpenOffice.org-pakket te maken en deze vervolgens naar SWF-indeling te exporteren. Iedereen die Flash Player op zijn computer heeft geïnstalleerd, kan het bekijken.

Hoe maak je een flashboek?
Hoe maak je een flashboek?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van OpenOffice.org of LibreOffice op uw computer hebt geïnstalleerd. Zo niet, update dan het programma. In oudere versies is de functie voor het exporteren van presentaties naar SWF-indeling mogelijk niet beschikbaar.

Stap 2

Start het programma OpenOffice.org of LibreOffice. Wanneer een venster verschijnt met een menu voor het selecteren van het type document, selecteert u "Presentatie". Hiermee wordt een onderdeel van het pakket gestart met de naam Impress.

Stap 3

Open in het volgende venster een document van elk formaat dat door het programma wordt ondersteund (bijvoorbeeld DOC). Zorg ervoor dat het geen inbreuk maakt op iemands intellectuele eigendomsrechten en dat de inhoud legaal is. Maak een presentatie van het gewenste aantal frames en zet er tekst in in kleine fragmenten uit het document. Eén frame van de presentatie komt overeen met één pagina van het boek, en hoe kleiner de fragmenten, hoe groter het lettertype dat u ervoor moet kiezen.

Stap 4

Gebruik het menu-item "Bestand" - "Opslaan als", sla de voltooide presentatie op in het ODP-formaat, dat standaard is voor de Impress-component. Dit geeft u een reservekopie van de "bron" van uw Flash-boek. Start de presentatie met de F5-toets, controleer of deze correct werkt en keer vervolgens terug naar de editor door op Esc te drukken.

Stap 5

Exporteer het boek via het menu-item "Bestand" - "Exporteren". Zorg ervoor dat u in de lijst met documenttypen de SWF-indeling selecteert. Probeer het exportresultaat in elke browser te openen door het directe pad ernaartoe in de adresbalk in te voeren. Voor deze controle moet de Flash Player-invoegtoepassing op uw computer zijn geïnstalleerd.

Stap 6

Na het kopiëren van het SWF-bestand naar de server waar uw site zich bevindt, plaatst u het volgende fragment op de gewenste locatie in het HTML-bestand:

Hier is bookpresentation.swf de naam van het SWF-bestand, aaa is de breedte van de applet in pixels, bbb is de hoogte van de applet in dezelfde eenheden.

Stap 7

Open de overeenkomstige pagina van de site met een browser en zorg ervoor dat het Flash-boek correct wordt weergegeven.

Aanbevolen: