Opstarten Vanaf Een Externe Schijf

Inhoudsopgave:

Opstarten Vanaf Een Externe Schijf
Opstarten Vanaf Een Externe Schijf

Video: Opstarten Vanaf Een Externe Schijf

Video: Opstarten Vanaf Een Externe Schijf
Video: opstarten vanaf USB stick 2024, Mei
Anonim

Gewoonlijk worden dvd-stations en speciale schijven gebruikt om het besturingssysteem te installeren. In situaties waar deze apparaten niet beschikbaar zijn, is het gebruikelijk om verschillende USB-drives te gebruiken.

Opstarten vanaf een externe schijf
Opstarten vanaf een externe schijf

instructies:

Stap 1

Als u een besturingssysteem moet installeren of uw computer moet herstellen om te werken met behulp van een externe harde schijf, schakel dan opstarten vanaf het opgegeven apparaat in. Onthoud dat er een speciale partitie op de USB-harde schijf moet zijn die opstartbestanden bevat. Anders wordt deze hardware niet gedetecteerd voordat het besturingssysteem wordt ingevoerd. Sluit uw externe harde schijf aan op een USB-poort op uw computer. Het is het beste om de kanalen aan de voorkant van de behuizing niet te gebruiken. Ze kunnen alleen worden geactiveerd na het laden van het besturingssysteem.

Stap 2

Open het BIOS-menu door op de gewenste toets te drukken nadat u de computer hebt aangezet. Meestal moet u op Delete (Del) of Escape (Esc) drukken. Ga naar het menu Prioriteit opstartapparaat. Het kan worden gevonden in het menu Opstartopties. Zoek het veld Eerste opstartapparaat, markeer het en druk op Enter. Installeer eerst het USB-HDD-apparaat. Als een dergelijk item niet bestaat, open dan het submenu HDD-Mode en selecteer USB-HDD. Nadat deze procedure is voltooid, wordt het veld Interne HDD naar de tweede positie verplaatst.

Stap 3

Druk op de F10-toets. Dit is nodig om de wijzigingen op te slaan en de computer opnieuw op te starten. Om het BIOS-menu van de mobiele computer te openen, moet u op andere toetsen drukken. Zet je laptop aan en lees de inscriptie onderaan het scherm. Druk op de F2- of Esc-toets. Selecteer in het menu dat verschijnt het item BIOS invoeren. Volg het algoritme dat in de vorige stappen is beschreven.

Stap 4

Wanneer u met sommige modellen moederborden werkt, kunt u alleen opstarten vanaf het gewenste apparaat inschakelen voor een specifieke lancering van het apparaat. Probeer na het inschakelen van uw computer (laptop) op de F8-toets te drukken. Als daarna het menu voor het selecteren van apparaten wordt geopend, selecteert u USB-HDD en drukt u op de Enter-toets.

Aanbevolen: