Een Dell Latitude-laptop Demonteren

Inhoudsopgave:

Een Dell Latitude-laptop Demonteren
Een Dell Latitude-laptop Demonteren

Video: Een Dell Latitude-laptop Demonteren

Video: Een Dell Latitude-laptop Demonteren
Video: How To Fix - Dell Laptop Not Turning On, No Power, Freezing, Turning Off Fix Repair, Wont Turn On 2024, Mei
Anonim

Bijna elke laptop heeft vroeg of laat een gedeeltelijke reparatie nodig. Bijna elke reparatie vereist demontage van de behuizing. Het is ook noodzakelijk om het koelsysteem van tijd tot tijd te reinigen van stof en vuil. Om dit te doen, moet u ook de behuizing demonteren. Hoe kan dit worden gedaan?

Een Dell Latitude-laptop demonteren
Een Dell Latitude-laptop demonteren

Noodzakelijk

laptophandleiding, een set schroevendraaiers, een lichte doek of papier

instructies:

Stap 1

Eerst bereiden we het oppervlak voor waarop de parseerprocedure zal worden uitgevoerd. Het moet goed verlicht zijn, zodat kleine details gemakkelijk te zien zijn. Als er weinig licht in de kamer is, installeer dan een tafellamp. Onderlaag wit papier of lichtgekleurde stof. Op een lichte ondergrond vallen donkere delen van de laptop duidelijk op. Zo voorkom je dat je kleine onderdelen kwijtraakt. Controleer voordat u een laptop demonteert of de garantie is verlopen. Anders wordt het niet aanbevolen om de laptop te demonteren. Hierdoor kan uw garantie komen te vervallen. Het is ook noodzakelijk om de handleiding van uw gadget te bestuderen. Hierin vindt u de ontwerpkenmerken van uw specifieke laptop.

Stap 2

Zet je laptop uit. Koppel de stroomadapter los. Sluit de laptopklep totdat het vergrendelingsmechanisme op zijn plaats klikt. Draai het met de goede kant naar beneden. Open nu de batterijvergrendeling. Schuif de vergrendeling en verwijder de batterij uit het compartiment. Uw laptop is nu volledig spanningsloos. U hoeft niet bang te zijn om gegevens en instellingen te verliezen, aangezien alle moderne laptops een kleine interne batterij hebben waarmee u instellingen voor een lange tijd in het geheugen kunt opslaan.

Stap 3

Zoek alle schroeven die de achterkant van de behuizing vasthouden. Schroef ze voorzichtig los. Probeer de positie van elke schroef te onthouden. Open nu het laptopdeksel. Wrik voorzichtig de klep boven het toetsenbord los met een plastic schroevendraaier. Het wordt op zijn plaats gehouden door plastic clips. Doe alles heel soepel om deze vergrendelingen niet per ongeluk te breken. Er is een aan / uit-knop op het paneel, die met een lintkabel met het bord is verbonden. Koppel het lint voorzichtig los. Aan de randen zie je twee schroeven. Ze houden de monitorscharnieren vast. Schroef ze los. Daarbij moet u de laptopklep ondersteunen. Daarna moet u voorzichtig alle connectoren loskoppelen van de draden die van de monitor komen. De laptopklep is los.

Stap 4

Ga nu verder met het demonteren van de behuizing. Het bestaat uit twee delen - bovenste en onderste. Ze zijn naast schroeven met plastic vergrendelingen verbonden. Zoek en breid ze uit. Maak vervolgens het bovenste deel van de behuizing los. De laptop is bijna volledig gedemonteerd. Het enige dat overblijft is om het onderdeel te krijgen dat u nodig hebt en het te repareren.

Aanbevolen: