Een Netwerkspel Starten

Inhoudsopgave:

Een Netwerkspel Starten
Een Netwerkspel Starten

Video: Een Netwerkspel Starten

Video: Een Netwerkspel Starten
Video: De razende reporter op bezoek bij… Patiëntennetwerk Zeeland 2024, Mei
Anonim

Coöp en online spelen zijn de afgelopen jaren de belangrijkste gamingtrend geweest. Ontwikkelaars besteden steeds meer aandacht aan collectieve passage, omdat spelen met vrienden veel grotere mogelijkheden voor entertainment opent. Je moet echter nog steeds naar de gameplay zelf gaan, vaak ontstaan er zelfs op verbindingsniveau problemen, omdat de vraag rijst hoe je iemand in een netwerkgame kunt laten?

Een netwerkspel starten
Een netwerkspel starten

instructies:

Stap 1

In RTS begint het spel bijvoorbeeld vanuit de lobby. De "creërende" computer bepaalt de instellingen van de toekomstige wedstrijd en opent de toegang tot de "pre-start room". Toegang tot deze kamer kan voor iedereen open zijn (het spel is openbaar, vindt plaats op de officiële server) of alleen "voor vrienden" (vereist een wachtwoord). Het is onmogelijk om een speler aan de wedstrijd te laten beginnen nadat je op de "Start"-knop hebt gedrukt, dus als iemand vergeten is, moet je het spel opnieuw maken.

Stap 2

In games van de oudere generatie die geen grote netwerken met duizenden spelers ondersteunen, worden wedstrijden georganiseerd door lokale servers in te stellen. De shooter Counter-Strike is hier een uitstekend voorbeeld van: elke speler kan zijn eigen server maken, maar deze wordt niet opgenomen in de Steam-lijsten, en alleen die mensen die het IP-adres van de makende computer kennen, kunnen verbinding maken naar het spel.

Stap 3

Co-op shooters zoals Borderlands, Dead Island of Left4Dead hebben een soortgelijk rekruteringsproces. Allereerst moet je de multiplayer-modus selecteren om toegang tot jezelf te activeren. U kunt uw eigen lobby openen of sluiten. In het eerste geval zal de server je automatisch metgezellen vinden (door hun niveau en voortgang in het verhaal te bepalen), in het tweede geval moet je het menu-item "Uitnodigen" selecteren en een gebruiker uit de lijst met vrienden selecteren. Er wordt geen IP-verbinding gebruikt en de vriendenlijst wordt bepaald door een service van een derde partij, zoals GameSpy of Steam.

Stap 4

Bij het spelen van hot-seat (op één computer) is standaard één speler geïnstalleerd. In Street Fighter IV, Lego Star Wars en soortgelijke games vindt de verbinding van de tweede speler plaats na het indrukken van de "Start"-toets. Nadat hij rechtstreeks naar het spel is gegaan, moet de tweede gebruiker op de knop "Start" van zijn controller drukken en pas dan valt de besturing van het tweede personage in zijn handen.

Aanbevolen: