Hoe Speel Je Via Modem Zonder Internet

Inhoudsopgave:

Hoe Speel Je Via Modem Zonder Internet
Hoe Speel Je Via Modem Zonder Internet

Video: Hoe Speel Je Via Modem Zonder Internet

Video: Hoe Speel Je Via Modem Zonder Internet
Video: LTE 4G WiFi USB Modem 2024, April
Anonim

Als er precies twee mensen deelnemen aan het spel, ze in dezelfde stad wonen en ten minste één van de spelers een onbeperkte vaste telefoon heeft, is het niet nodig om internet te gebruiken voor communicatie. U kunt ook via een gewoon telefoonnetwerk spelen.

Hoe speel je via modem zonder internet
Hoe speel je via modem zonder internet

instructies:

Stap 1

Koop een gewone analoge modem en vraag een tweede speler hetzelfde te doen. Moderne ADSL-modems werken niet. Elk van de apparaten moet zijn ontworpen om te worden aangesloten op een interface die een computer heeft (bijvoorbeeld een modem die is ontworpen om te worden aangesloten op een COM-poort of is geïnstalleerd in een ISA-slot kan niet worden aangesloten op een moderne machine). Als laatste redmiddel kunt u USB-COM-converters gebruiken.

Stap 2

Sluit elk van de modems rechtstreeks aan op de telefoonlijn. Als je al een ADSL-modem hebt, laat deze dan zitten, zoals de splitter, en sluit het analoge apparaat parallel aan de telefoontoestellen aan. Raak de blote draden van de lijn niet aan - op het moment van de oproep staat er hoogspanning op.

Stap 3

Zoek met behulp van een terminalprogramma de poort waarop de modem is aangesloten. Geef het ATZ-commando - als u een OK-antwoord krijgt, is de modem gevonden. Bel de tweede speler, vraag hem hetzelfde te doen, voer dan het commando ATS0 = 2 in en hang dan op. Geef de opdracht ATDPnnnnnnn, waarbij nnnnnnnn het telefoonnummer van de andere speler is. Als de modem hem belt, krijgt hij het RING-bericht te zien. Na twee keer bellen neemt zijn modem zelf de telefoon op en ziet u het bericht CONNECT. Typ iets op het toetsenbord - de tweede speler ziet hetzelfde. Als hij iets oppakt, zie je het meteen.

Stap 4

Nadat u er zeker van bent dat de verbinding werkt, drukt u drie keer achter elkaar op de plus-toets op het numerieke toetsenbord en de modem gaat naar de opdrachtontvangstmodus. Voer het ATH0-commando in en de regel is vrij.

Stap 5

Start het spelprogramma, ga naar de modus voor het instellen van de modemverbinding (de manier om deze modus te openen hangt af van het programma), voer vervolgens de naam in van de poort waarop de modem is aangesloten en het telefoonnummer van de tweede speler, waarvoor zet de Latijnse letter P. Bel de speler en vraag hem om van spel te wisselen om een modemoproep te ontvangen (hoe dit te doen hangt ook af van het spel). Hang de hoorn op en druk op de verbindingsknop in het spelprogramma.

Stap 6

Klik na het voltooien van het spel op de knop Verbinding verbreken of selecteer het overeenkomstige item in het menu. Daarna moeten beide spelers het ATS0 = 0-commando door het terminalprogramma naar hun modems sturen, zodat ze niet reageren op inkomende oproepen.

Aanbevolen: