Wat Te Doen Als Internet Via Modem Niet Werkt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Internet Via Modem Niet Werkt?
Wat Te Doen Als Internet Via Modem Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als Internet Via Modem Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als Internet Via Modem Niet Werkt?
Video: 📶 4G LTE USB-modem met WiFi van AliExpress / Review + Instellingen 2024, April
Anonim

Draadloos internet dat werkt via een modem verschilt van zijn bedrade tegenhanger in onstabiele snelheid, en de kwaliteit van de communicatie hangt rechtstreeks af van de netwerkcongestie van de provider en zelfs van de weersomstandigheden.

Hoe het internet in te stellen
Hoe het internet in te stellen

Wat is een modem?

Voordat u een modem kiest om toegang te krijgen tot internet, is het belangrijk om te begrijpen wat voor soort apparaat het is en hoe het werkt. Een modem is een apparaat dat communiceert met een internetprovider (ISP) door een analoog signaal om te zetten in een digitaal signaal dat een computer ontvangt. De meest stabiele verbinding wordt geleverd door vergelijkbare apparaten die zijn aangesloten op een kabeltelefoonverbinding. De miniatuurmodems van mobiele providers werken niet goed, maar hun populariteit is nog steeds hoger dan die van hun bedrade tegenhangers, omdat ze overal kunnen worden gebruikt.

De belangrijkste oorzaken van modemstoringen

Onjuiste aansluiting van het apparaat is een reden die zeldzaam is, maar nog steeds voorkomt. Bij het installeren van het programma op een computer kan de gebruiker onjuiste acties uitvoeren en zal de modem gewoon geen verbinding maken.

Als u eerder toegang tot internet had met een modem en het plotseling begon uit te schakelen of de snelheid van ontvangst en verzending verdween, dan is de reden mogelijk nul of bijna nul saldo op de simkaart van het apparaat. De eenvoudigste manier om met een dergelijk probleem om te gaan, is door een betaling op de rekening te doen.

Wanneer het apparaat correct is aangesloten, staat er geld op zijn rekening, maar het werkt niet, dan kan de boosdoener een verandering in het netwerksignaal zijn of de afwezigheid ervan, weersomstandigheden of problemen met de computer. In dergelijke gevallen is gespecialiseerde hulp nodig, vooral voor gebruikers die niet over voldoende kennis beschikken om ernstige problemen op te lossen.

Hoe de reden voor het gebrek aan communicatie te bepalen?

Thuis een wizard bellen is een kostbaar genoegen, dus veel modemgebruikers geven er de voorkeur aan om de situatie zelf te corrigeren en het probleem op te lossen. Experts bevelen deze procedure aan. Allereerst moet u de verbinding tussen de modem en de computer controleren. Als het programma wordt weergegeven, maar er is geen verbinding met het netwerk, controleer dan het signaalniveau, dat wordt weergegeven door het antennevormige pictogram in het modemprogrammavenster. De volgende stap is om het saldo op de simkaart van het apparaat te controleren. Als alles in orde is met de vermelde parameters, moet u contact opnemen met de technisch specialist van de internetprovider. Zijn telefoonnummer moet vermeld staan op de begeleidende documenten of in de gebruiksaanwijzing van de modem. De oproep is meestal gratis, dus u hoeft zich niet te haasten, u kunt rustig uitleggen met welke problemen de gebruiker te maken kreeg bij het gebruik van internet. Een monteur helpt u zo nodig de instellingen te wijzigen of vraagt een monteur om reparatiewerkzaamheden aan het basisstation uit te voeren.

Aanbevolen: