Hoe Maak Je .mp3

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je .mp3
Hoe Maak Je .mp3

Video: Hoe Maak Je .mp3

Video: Hoe Maak Je .mp3
Video: How to convert Video to MP3 2024, April
Anonim

Voorheen werd er naar muziek geluisterd op platen - eerst grammofoon, daarna meer geavanceerde bandrecorders. Toen kwam het tijdperk van audiocassettes en toen van schijven. Tegenwoordig wordt muziek, en eigenlijk elke audio-opname in het algemeen, meestal afgespeeld op computers en laptops, in telefoons, in mp3-spelers. En het meest gebruikelijke bestandsformaat om te luisteren is.mp3. En hoe zit het met degenen die een enorme verzameling muziek op cd hebben, en die niet willen beluisteren op de nu "dikke" cd-speler? Nou, natuurlijk - converteer het audioformaat naar.mp3-formaat.

hoe maak je.mp3
hoe maak je.mp3

instructies:

Stap 1

Selecteer het coderingsprogramma om het.mp3-bestand te krijgen. Zogenaamde speciale programma's waarmee u één klein gecomprimeerd bestand, video of audio van gelicentieerde formaten kunt krijgen. Een van de meest voorkomende programma's is Exact Audio Copy (EAC), een speciale extractor voor het Windows-besturingssysteem. Het programma is klein, stelt u in staat om een groot aantal fouten tijdens het transcoderen te voorkomen en is vrij eenvoudig te bedienen. Download het programma naar uw computer.

Stap 2

Download ook een speciale encoder voor het.mp3-formaat - LAME. Met dit programma kunt u bestanden naar.mp3 converteren terwijl u bestanden van een cd-rom leest. Plaats LAME in dezelfde map als het EAC-programma. Koppel beide programma's door het pad naar LAME op te geven in de EAC-instellingen.

Stap 3

Plaats nu de schijf in uw cd-station, wacht tot deze is geladen en open de inhoud in EAC. Selecteer de opnamen die u wilt hercoderen. Selecteer vervolgens in het menu-item Actie de actie "compressie" en het type -.mp3-formaat. Druk op OK - het programma begint met het kopiëren van nummers van de cd en codeert ze tegelijkertijd naar.mp3. Vergeet niet eerst de map te selecteren waarin EAC de gehercodeerde bestanden zal plaatsen, anders moet u ze overal op de harde schijf zoeken.

Stap 4

Als het programma tijdens het transcoderen fouten gaf (u ziet ze in het dialoogvenster van het programma met de woorden Read Error of Sync Error), dan was er een fout bij het schrijven of coderen van de bestanden. Maak je geen zorgen - je zult alle informatie over fouten zien met een exacte indicatie van hun locatie in een speciaal logboek nadat het extractieproces is voltooid.

Stap 5

Als u naar andere formaten wilt transcoderen, wijzigt u gewoon de programma-instellingen en start u het compressieproces opnieuw.

Aanbevolen: