Hoe Foto-inhoud Weer Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe Foto-inhoud Weer Te Geven
Hoe Foto-inhoud Weer Te Geven

Video: Hoe Foto-inhoud Weer Te Geven

Video: Hoe Foto-inhoud Weer Te Geven
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Wat te doen met duizenden foto's die op uw thuiscomputer zijn opgeslagen? Zelfs na het sorteren van afbeeldingen in mappen, hoe kunt u snel de gewenste foto vinden, omdat standaard bestandsnamen weinig kunnen helpen? Het bekijken van mappen met foto's in de vorm van miniaturen (kleine versies van afbeeldingen) maakt het veel gemakkelijker om met uw verzameling te werken. Deze mogelijkheid wordt geboden door het besturingssysteem en allerlei programma's, waarvan de meeste gratis worden geleverd.

Hoe foto-inhoud weer te geven
Hoe foto-inhoud weer te geven

Noodzakelijk

Als Picasa niet op uw computer is geïnstalleerd, downloadt u het van

instructies:

Stap 1

Om de weergave van een schijfmap in de vorm van miniaturen in Windows XP te configureren, zonder de map te verlaten, opent u het menu Beeld, selecteert u "Paginaminiaturen". Als u in het Vista-besturingssysteem werkt, zonder de map te verlaten, opent u het menu "Extra", selecteert u "Mapopties" en vervolgens - "Bekijken". Zoek in de geavanceerde opties de optie "Altijd pictogrammen weergeven, geen miniaturen" en schakel het selectievakje uit. Picasa biedt echter een meer functionele en handige manier om foto's op uw computer of rechtstreeks op de camera te bekijken, aan te passen en te ordenen.

Stap 2

Start Picasa. Wanneer geopend, doorzoekt het programma mappen op uw computer en toont de gevonden foto's in de vorm van miniaturen. Tegelijkertijd worden de gescande mappen met grafische bestanden weergegeven in het linkerdeelvenster. In het rechterdeelvenster worden miniaturen van afbeeldingen weergegeven. Als de map met de gewenste foto in het linkerpaneel wordt weergegeven, kan STAP 3 van deze instructie worden overgeslagen.

Stap 3

Als de map niet in het linkerdeelvenster wordt weergegeven, moet u deze toevoegen aan de gescande lijst van Picasa. Open het menu Bestand en selecteer Map toevoegen aan Picasa. Het venster "Mapbeheer" wordt geopend. Selecteer de map die u wilt toevoegen uit de lijst. Selecteer aan de rechterkant van het venster Altijd scannen of Eén keer scannen. Klik op de OK-knop. Alle foto's uit de geselecteerde map worden gescand en weergegeven in Picasa.

De mapmanager kan ook worden geopend via het menu "Extra", het item "Mappenbeheer".

Stap 4

Picasa geeft standaard.jpg-,.bmp-,.gif-,.png-,.tif-,.tiff- en.psd-bestanden weer. In dit geval krijgt de gebruiker de mogelijkheid om de set weergegeven bestanden te wijzigen.

Open hiervoor het menu Extra, selecteer Opties, Bestandstypen en vink de vakjes aan voor de bestandstypen die Picasa moet detecteren en weergeven. Klik OK.

Stap 5

De mappenlijst aan de linkerkant van het venster is het centrale punt voor het ordenen van uw foto's in Picasa. Door door deze lijst te bladeren, krijgt u toegang tot alle foto's die in het programma worden weergegeven. Mappen in Picasa komen overeen met mappen op uw computer. Wijzigingen in mappen die in Picasa zijn aangebracht, worden doorgevoerd in de overeenkomstige mappen op de harde schijf van uw computer. Als u bijvoorbeeld een foto in de Picasa-map verwijdert, wordt deze ook van uw computer verwijderd.

Stap 6

Een van de kenmerken van het programma is de organisatie van de fotocollectie in de vorm van albums. In tegenstelling tot mappen bestaan albums alleen in Picasa. Hiermee kunt u virtuele groepen foto's maken die zich in verschillende mappen op uw computer bevinden. Foto's worden weergegeven in albums zonder te bewegen op uw harde schijf. Het is als een afspeellijst voor foto's. Wanneer u foto's uit een album verwijdert of verplaatst, blijven de originele bestanden in hun oorspronkelijke mappen op uw computer.

Aanbevolen: