Hoe Verborgen Cellen In Excel Weer Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe Verborgen Cellen In Excel Weer Te Geven
Hoe Verborgen Cellen In Excel Weer Te Geven

Video: Hoe Verborgen Cellen In Excel Weer Te Geven

Video: Hoe Verborgen Cellen In Excel Weer Te Geven
Video: Beste aanpak om een ​​cel diagonaal te splitsen in Excel (twee koppen in één cel) 2024, April
Anonim

Werkend in Microsoft Office Excel kan de gebruiker kolommen, rijen en zelfs hele bladen in een werkmap verbergen. De opdrachten voor het verbergen en weergeven van cellen worden met dezelfde hulpmiddelen ingesteld. Om bewerkingen uit te voeren, kunt u zowel de standaardwerkbalk als het contextmenu gebruiken dat wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop te klikken.

Hoe verborgen cellen in Excel weer te geven
Hoe verborgen cellen in Excel weer te geven

instructies:

Stap 1

Commando's die worden aangeroepen via het contextmenu zijn beschikbaar wanneer hele kolommen en rijen zijn geselecteerd. Verplaats de muiscursor naar de kolomkop of de rangtelwoorden van de rijen, gebruik de linkermuisknop om de kolom (rij) aan te duiden van waaruit de selectie zal beginnen en verplaats, terwijl u de muisknop ingedrukt houdt, de cursor naar de laatste kolom (rij) van het geselecteerde bereik. Laat de muisknop los.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde cellen, selecteer de opdracht "Verbergen" in het contextmenu. Om eerder verborgen cellen om te keren, selecteert u op dezelfde manier de kolommen (rijen) waartussen de samengevouwen gegevens zich bevinden, opent u het contextmenu en selecteert u de opdracht "Weergeven".

Stap 3

Als u de werkbalk gaat gebruiken, hoeft u geen hele kolommen en rijen te selecteren. Het is voldoende om een cel of een reeks cellen aan te duiden waarvoor opdrachten worden uitgevoerd. Selecteer het bereik dat je nodig hebt en ga naar het tabblad "Home". Klik op de miniatuurknop "Formaat" in het blok "Cellen". Het menu wordt groter.

Stap 4

Kies Verbergen / Tonen in de groep Zichtbaarheid. Een extra menu wordt uitgevouwen. Het bovenste gedeelte is ontworpen om gegevens te verbergen. Selecteer een van de opties: Rijen verbergen, Kolommen verbergen of Blad verbergen. Voor de laatste opdracht in de documentwerkruimte hoeft u niets te selecteren.

Stap 5

Om terug te keren naar het scherm, selecteert u de cellen waartussen de gegevens verborgen zijn en selecteert u de gewenste opdracht in hetzelfde menu: "Toon rijen", "Toon kolommen" of "Blad tonen". In het laatste geval hoeft er niets opnieuw geselecteerd te worden. Nadat u de opdracht hebt aangeroepen, verschijnt er een extra dialoogvenster waarin u wordt gevraagd om het blad te selecteren dat u uit de lijst wilt weergeven. Dit gebeurt zelfs als er maar één verborgen blad is.

Aanbevolen: