Hoe Bestandsinformatie Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestandsinformatie Te Wijzigen
Hoe Bestandsinformatie Te Wijzigen

Video: Hoe Bestandsinformatie Te Wijzigen

Video: Hoe Bestandsinformatie Te Wijzigen
Video: Gestructureerd werken: Bestandsnamen wijzigen 2024, Maart
Anonim

Sommige muzieknummers in de Windows Media Player-bibliotheek bevatten mogelijk onvolledige of onjuiste informatie over de afbeelding, de naam van de artiest, het nummer, het album, enz. En als dit je ergert, heeft het absoluut geen zin om deze onnauwkeurigheden te verdragen. Windows Media heeft ten minste twee manieren om informatie over bestanden in te voeren.

Hoe bestandsinformatie te wijzigen
Hoe bestandsinformatie te wijzigen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Overschakelen naar bibliotheek", die zich in de rechterbovenhoek van het programma bevindt. Om de gewenste bestanden te vinden, klikt u op "Bibliotheek" in de linkerbovenhoek en vervolgens op "Muziek". U ziet een lijst met kenmerken, kies degene die u precies over het bestand kent. Als u bijvoorbeeld weet dat het nummer wordt uitgevoerd door de Gorillaz Orchestra-groep, selecteert u de functie "Artiest" en zoekt u naar deze opdracht in de lijst die verschijnt. Als je een artiest hebt gevonden, klik je erop.

Stap 2

U ziet een lijst met nummers van deze groep, geïndexeerd door de speler, en informatie over hen. Klik met de rechtermuisknop op het item dat u wilt bewerken en klik op "Bewerken". Om informatie in meerdere elementen tegelijk te wijzigen, moet u ze selecteren. Aangrenzende elementen kunnen worden omgeven door een kader en niet-aangrenzende elementen moeten worden geselecteerd door de Ctrl-toets ingedrukt te houden. Er zijn elementen die niet kunnen worden gewijzigd, bijvoorbeeld de grootte van het bestand, de tijd, de datum van de laatste keer afspelen, enz., en sommige zijn standaard volledig verborgen. Om ze weer te geven, klikt u op Schikken> Overzicht> Kolommen selecteren. Vink in het venster dat verschijnt de vakjes aan naast de kenmerken die u zichtbaar wilt maken.

Stap 3

Om handmatige bewerking te voorkomen, kunt u het zoeken naar informatie over bestanden op het netwerk forceren. Zoek het benodigde album in de bibliotheek, klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer "Vind albuminformatie" in het menu dat verschijnt. Selecteer uit de opties die de zoekopdracht biedt de gewenste en klik op "Volgende" en vervolgens op "Voltooien". Als er geen informatie is waarnaar u op zoek bent, hoeft u alleen maar op "Annuleren" te klikken.

Stap 4

Als u de gewijzigde gegevens niet beschermt tegen overschrijven, kan de speler deze zelf overschrijven op basis van de netwerkdatabase. Klik hiervoor op Schikken> Opties> Bibliotheek. Zoek het gedeelte "Media-informatie automatisch bijwerken" en selecteer de optie "Alleen ontbrekende informatie toevoegen".

Aanbevolen: