Geluid Opnemen Van Een Microfoon Naar Een Computer

Inhoudsopgave:

Geluid Opnemen Van Een Microfoon Naar Een Computer
Geluid Opnemen Van Een Microfoon Naar Een Computer

Video: Geluid Opnemen Van Een Microfoon Naar Een Computer

Video: Geluid Opnemen Van Een Microfoon Naar Een Computer
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, April
Anonim

Beginnende muzikanten en zangers worden vaak geconfronteerd met een situatie waarin ze hun successen in creativiteit willen vastleggen, maar het gebrek aan dure apparatuur vermindert letterlijk alle verlangen om zoiets te doen. Om te voorkomen dat jonge kunstenaars ontmoedigd raken, geven we eenvoudig advies dat hen zal helpen in ieder geval dit kleine obstakel te overwinnen.

Geluid opnemen van een microfoon naar een computer
Geluid opnemen van een microfoon naar een computer

instructies:

Stap 1

Als je zelf iets wilt opnemen, maar er is geen apparatuur of geld om een opnamestudio te huren, dan kun je alles zelf doen. Dit is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. Dus laten we beginnen.

Stap 2

Laten we ons voorstellen dat we al een microfoon en een computer hebben. Excellent. Er blijft weinig te doen. Eerst moet u het audio-invoerapparaat aansluiten op een zelfgemaakte elektronische computer, met andere woorden, we verbinden een microfoon en een computer. Het is de moeite waard erop te letten dat de connectoren van deze twee technologische wonderen misschien niet samenvallen. Feit is dat de meeste microfoons zijn aangepast voor dvd-spelers of gecombineerde versterkerluidsprekers. In de volksmond wordt een plug van dit formaat een "big jack" genoemd. Dezelfde connector die de computer heeft, is exclusief aangepast voor een standaardaansluiting.

Stap 3

Als plotseling de gedachte opkomt dat alles het einde is - verdrijf het dan. Er is grofweg nog niets begonnen. In deze situatie zijn er twee uitwegen. De eerste is niet om avontuur te zoeken en een microfoon te kopen die is aangepast voor een computer. Dit zal het verdere werk vergemakkelijken. Maar aan de andere kant zal zo'n toestel niet dezelfde opnamekwaliteit kunnen leveren, wat garant staat voor een onaangepaste microfoon.

Stap 4

Als u toch besluit om met de laatste van de genoemde technische prestaties te werken, moet u van tevoren zorgen voor de adapter van de grote jack naar de standaard. In dit geval kan de microfoon niet alleen op de computer worden gebruikt, maar ook voor andere doeleinden (bijvoorbeeld thuiskaraoke).

Stap 5

Als de apparatuur met succes is aangesloten, hoeft u alleen nog het geluid van de computer op te nemen. Programma's als Sony Sound Forge en FL Studio zullen hierbij succesvol helpen. Dit zijn bewerkingsprogramma's gericht op het werken met geluid. Hier kunt u verschillende effecten toevoegen en doen wat uw hartje begeert. Zoals de praktijk laat zien, is alles gemakkelijk en eenvoudig.

Aanbevolen: