Geluid Opnemen Van Een Voicerecorder Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Geluid Opnemen Van Een Voicerecorder Op Een Computer
Geluid Opnemen Van Een Voicerecorder Op Een Computer

Video: Geluid Opnemen Van Een Voicerecorder Op Een Computer

Video: Geluid Opnemen Van Een Voicerecorder Op Een Computer
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

De dictafoon is al lang niet meer een instrument voor uitsluitend journalisten. Dit handige apparaat wordt gebruikt door studenten en scholieren, secretaresses en vertegenwoordigers van vele andere beroepen. U kunt een dictafoon kopen bij elke afdeling audioapparatuur. U kunt de opname op het apparaat zelf beluisteren. Maar het is handiger om de opname over te zetten naar een computer.

Geluid opnemen van een voicerecorder op een computer
Geluid opnemen van een voicerecorder op een computer

Noodzakelijk

  • - dictafoon;
  • -computer:
  • - installatieschijf.

instructies:

Stap 1

De opname van de IC-recorder kan verschillende formaten hebben. Sommige mensen maken meteen bestanden met de extensie mp3 of ogg. Anderen (zoals Sony) hebben hun eigen extensie en de bestanden moeten worden geconverteerd. Zet een speciaal programma op om geluid over te brengen. Het staat op de installatieschijf die samen met de recorder aan u had moeten worden verkocht. Als je een dictafoon uit je handen hebt gekocht zonder schijf, of als de schijf om de een of andere reden onbruikbaar is geworden, ga dan naar de website van de fabrikant. Vrijwel altijd zijn de benodigde programma's daar te downloaden.

Stap 2

Lees de handleiding van de recorder aandachtig door. Het moet aangeven hoe de bestanden vanaf dit specifieke apparaat naar de computer worden overgebracht. De algemene principes van het werken met digitale spraakrecorders zijn echter voor alle fabrikanten ongeveer hetzelfde. Installeer de software. De meeste programma's van dit type worden standaard geïnstalleerd door een uitvoerbaar bestand te starten. Sluit de voicerecorder met een USB-kabel aan op uw pc. Zet het apparaat aan en open het programma.

Stap 3

Een programma als Digital Voice Editor maakt mappen aan tijdens de installatie en biedt aan om er bestanden in op te slaan. Maar u kunt zelf een map maken, in elk gedeelte van uw computer dat voor u geschikt is. Bijna elk dergelijk programma heeft een interface die uit meerdere vensters bestaat. In een ervan zie je wat er op de recorder staat. De andere toont de mappen op de computer. Selecteer degene die je nodig hebt en open deze met de muis. Markeer het gewenste bestand. In het bovenste menu ziet u een knop met een diskette of Opslaan, en meestal beide. Door erop te klikken, ziet u hoe het bestand wordt gekopieerd naar de map die u ervoor hebt opgegeven.

Stap 4

Als uw voicerecorder direct mp3 opneemt, hoeft u verder niets te doen. Objecten met deze extensie kunnen door bijna elke geluidseditor worden geopend. Bestanden met speciale extensies die alleen specifiek zijn voor de recorders van deze fabrikant, moeten worden geconverteerd. Dit kan met hetzelfde programma. Open alle tabbladen van het bovenste menu op een rij. In een ervan ziet u de regel "converteren". Klik erop. Er verschijnt een venster voor u met verschillende formaten. Niet alle converters zetten audiobestanden om naar de meest gangbare formaten. Als er geen mp3 of ogg is, kies dan bijvoorbeeld wav. Je kunt het naar mp3 converteren met elke geluidseditor of converter - bijvoorbeeld Sound Forge

Aanbevolen: