Hoe U Defecten In Een Foto Kunt Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe U Defecten In Een Foto Kunt Verwijderen
Hoe U Defecten In Een Foto Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Defecten In Een Foto Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Defecten In Een Foto Kunt Verwijderen
Video: Verwijderde foto's terugvinden | Samsung u0026 You 2024, Mei
Anonim

Een opname gemaakt onder omstandigheden waarbij de fotograaf niet de mogelijkheid heeft gehad om het kader en het licht zorgvuldig samen te stellen, behoeft vaak correctie. De belangrijkste hulpmiddelen voor het verwijderen van defecten van foto's in Photoshop zijn de tool Healing Brush, Clone Stamp Tool en Patch Tool.

Hoe defecten in een foto te verwijderen
Hoe defecten in een foto te verwijderen

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding in een grafische editor en dupliceer de laag met de foto. Selecteer hiervoor de optie Laag dupliceren in het contextmenu door op de laag met de geüploade foto te klikken. Op deze manier bewaart u de originele afbeelding van de afbeelding in het bewerkte document, waarmee u het resultaat van de correctie gaandeweg kunt vergelijken.

Stap 2

Bereid je foto voor voordat je details gaat corrigeren: pas de kleurbalans aan en verwijder ruis. De kleurbalans in de foto kan worden aangepast met het Curves-filter in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding. Selecteer de meest rechtse pipet in het filtervenster en klik op het gebied in de afbeelding dat wit moet zijn. Selecteer de pipet aan de linkerkant en gebruik deze om het zwarte gebied in de foto aan te geven. Gebruik een middelgrote pipet om op het grijze gebied van de afbeelding te klikken.

Stap 3

Om kleurruis te verwijderen, opent u het filtervenster met de optie Ruis verminderen in de groep Ruis van het menu Filter en past u de parameters voor ruisonderdrukking aan. Stel geen hoge waarden in voor Details verscherpen, nadat u defecten uit de afbeelding hebt verwijderd, krijgt u de mogelijkheid om de helderheid van de afbeelding te corrigeren met behulp van de Lab-kleurmodus.

Stap 4

Extra onderdelen die per ongeluk in het frame zijn opgenomen, kunnen worden verwijderd met de Clone Stamp Tool. Om de mogelijkheden van deze tool te gebruiken, houdt u de toets alt="Afbeelding" ingedrukt en klikt u op een plaats op de afbeelding van waaruit u pixels van een geschikte kleur kunt kopiëren en hiermee onnodige details kunt bedekken. Nadat u de kloonbron hebt geselecteerd, klikt u op het gebied dat u wilt corrigeren.

Stap 5

Grotere ongewenste details kunnen met de Patch Tool van het frame worden verwijderd. Gebruik deze tool om een fragment van de foto over te trekken, waarmee je onnodige objecten kunt bedekken. Activeer de optie Bestemming in het paneel onder het hoofdmenu en sleep de omlijnde patch naar de gewenste locatie.

Stap 6

Als u een close-up van het gezicht hebt gemaakt, kunnen kleine huidonvolkomenheden van de foto worden verwijderd met het gereedschap Kloonstempel of het herstelpenseel. Beide gereedschappen werken op een vergelijkbare manier, maar met behulp van het retoucheerpenseel worden de randpixels van de overlay aangepast aan de omringende kleuren.

Stap 7

Een van de meest voorkomende problemen die zich voordoen bij het fotograferen van een gezicht vanuit een onsuccesvolle hoek, zijn schaduwen en rimpels onder de ogen. Om ze te verwijderen, kunt u dezelfde Healing Brush Tool of het Mediaan-filter gebruiken. Maak een kopie van de actieve laag voordat u met Median gaat werken.

Stap 8

Schakel de snelmaskermodus in met de toets Q. Activeer het penseel, open het tabblad Vorm penseeluiteinde van het penseelpalet en selecteer een ronde borstel. Stel de hardheid in op ongeveer vijftig procent.

Stap 9

Schilder met het aangepaste penseel over de schaduwen onder de ogen en schakel over naar de normale modus met dezelfde toets Q. Gebruik de optie Omkeren in het menu Selecteren om de selectie om te keren.

Stap 10

Voer het filter uit met de optie Mediaan in de groep Ruis van het menu Filter en pas de waarde Radius aan om de kleuren enigszins te vervagen. Pas het filter toe en verwijder de selectie met de toetsen Ctrl + D.

Stap 11

Pas het resultaat van het toepassen van Mediaan aan door de dekking van de laag waarop dit filter is toegepast te vergroten. Dit kan door de schuifregelaar Dekking in het lagenpalet naar rechts te schuiven.

Stap 12

Als u extra kleurcorrectie op de foto wilt toepassen, drukt u op Ctrl + Alt + Shift + E. In het lagenpalet ziet u een nieuwe laag die de zichtbare elementen van alle lagen in het document bevat. Pas filters toe op deze laag.

Stap 13

Sla de voltooide afbeelding op met de opdracht Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: