Hoe U Gratis Een Virus Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe U Gratis Een Virus Van Uw Computer Kunt Verwijderen
Hoe U Gratis Een Virus Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Gratis Een Virus Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Gratis Een Virus Van Uw Computer Kunt Verwijderen
Video: How to Remove ANY Virus from Windows 10 in ONE STEP in 2021 2024, Mei
Anonim

Het verwijderen van een computervirus bestaat meestal uit drie fasen: het installeren van een antivirusprogramma dat malware kan verwijderen, het scannen op virussen met behulp van een grondige scan van harde schijven en het verwijderen van gedetecteerde virussen. In alle stadia is er een mogelijkheid om problemen tegen te komen die zijn georganiseerd door de makers van virussen.

Hoe u gratis een virus van uw computer kunt verwijderen
Hoe u gratis een virus van uw computer kunt verwijderen

instructies:

Stap 1

Kwaadaardige programma's worden vaak beschermd tegen pogingen om een antivirusprogramma te installeren, en de bestanden die daarbij horen worden onmiddellijk verwijderd. Dit gebeurt zelfs tijdens de installatie van het programma. Om dit probleem te voorkomen, moet u ofwel opstarten in de veilige modus (druk op F8 tijdens het opnieuw opstarten), of opstarten vanaf een opstartbare schijf, nadat u eerst het dvd-station in het BIOS als eerste in de opstartvolgorde hebt geïnstalleerd.

Stap 2

In de volgende fase is het mogelijk dat u na het scannen van alle harde schijven geen virussen heeft gevonden. Misschien is het virus erg nieuw en is het nog niet in de database van het antivirusprogramma terechtgekomen. Zoek in dit geval een antivirusprogramma op internet dat u niet hoeft te installeren en dat een nieuwe virusdatabase heeft.

Stap 3

In de derde fase kunt u worden geconfronteerd met het feit dat het virus kan "passen" in het programma dat u nodig heeft. Als de antivirus het schadelijke programma niet van het gewenste programma kan verwijderen, moet u beide verwijderen. Het is mogelijk dat het virus het bestand dat u nodig heeft, heeft geïnfecteerd. Meestal is er geen kopie van dergelijke bestanden. Bij twijfel kunt u het beste hulp zoeken bij een specialist die uw dossier kan bewaren. Bestanden van het besturingssysteem zelf kunnen ook geïnfecteerd zijn. In dit geval is het waarschijnlijk gemakkelijker om het systeem opnieuw te installeren dan om virussen uit de bestanden te verwijderen. In dit geval moet u alle benodigde bestanden van de harde schijf kopiëren en formatteren. Deze gekopieerde bestanden moeten ook zorgvuldig worden gecontroleerd op malware en worden verwijderd. Anders is het waarschijnlijk dat er nog een infectie optreedt.

Aanbevolen: