Veelvoorkomende Oorzaken Van Defecten Aan Harde Schijven

Inhoudsopgave:

Veelvoorkomende Oorzaken Van Defecten Aan Harde Schijven
Veelvoorkomende Oorzaken Van Defecten Aan Harde Schijven

Video: Veelvoorkomende Oorzaken Van Defecten Aan Harde Schijven

Video: Veelvoorkomende Oorzaken Van Defecten Aan Harde Schijven
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

Harde schijf - HMDD of harde schijf - is een geheugenapparaat in een computer, een opslagapparaat en een opslag van informatie, meestal systeeminformatie. Dit is echt een heel belangrijk en significant detail, dat helaas vaak faalt, zelfs op nieuwe pc's.

Veelvoorkomende oorzaken van defecten aan harde schijven
Veelvoorkomende oorzaken van defecten aan harde schijven

Verkeerd werken met de harde schijf

Heel vaak zijn er problemen met de werking van de harde schijf als gevolg van onjuiste gebruikersacties bij het partitioneren van de ruimte.

Dit gebeurt als gevolg van het uitvoeren van een voorlopige herstart van de computer voordat het programma de storingsacties voltooit. Deze situatie kan worden verergerd door de aanwezigheid van meer gegevens op de harde schijf. Als gevolg hiervan wordt de gebruiker geconfronteerd met een gedeeltelijk of volledig verlies, natuurlijk kunt u met moderne programma's gegevens herstellen, maar het proces is lang en complex.

De gebruiker heeft een wachtwoord ingesteld op de harde schijf

Een ander probleem waarmee de gebruiker te maken kan krijgen, is zijn eigen vergeetachtigheid. Het beveiligen van de harde schijf met een wachtwoord is een noodzakelijke functie, maar als de gebruiker zijn wachtwoord vergeet, moet hij bepaalde acties uitvoeren op speciale apparatuur. Als deze stappen niet correct worden uitgevoerd, is er schade aan de modules die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van gegevens op de harde schijf.

Harde-schijfcontroller is doorgebrand

In dit geval kan de harde schijf worden beschadigd door een elektrische schok. Er kan dus schade aan de controller ontstaan door de toevoer van hoge spanning of een stroomstoot in het netwerk, of de harde schijf is niet op zijn eigen voeding aangesloten, maar op die van iemand anders, enz.

Er kunnen problemen optreden bij het installeren van grote schijven

Onlangs hebben veel gebruikers gemerkt dat gegevens verloren kunnen gaan bij het werken met een harde schijf met een capaciteit van meer dan 128 GB. Dit gebeurt omdat het stuurprogramma is uitgeschakeld. Tegenwoordig zijn er ook een aantal andere problemen bij het aansluiten van harde schijven van meer dan 3 TB. In dit geval kan de reden voor hun onjuiste werking een onjuiste installatie of verwijdering van programma's zijn. De gevolgen zijn behoorlijk ernstig: de gebruiker heeft bijvoorbeeld geen toegang tot bepaalde mappen of mappen en verliest de opgeslagen gegevens.

Onjuist gebruik van de voeding

Tegenwoordig evolueren computersystemen erg snel, dus er is behoefte aan meer elektriciteit. De gebruiker begint allerlei krachtige apparaten aan te sluiten en daarmee wordt de voeding enorm belast. Zoals u weet, treedt de grootste belasting op tijdens het opstarten van de computer, en als er niet genoeg stroom is, kan dit problemen veroorzaken met de werking van de harde schijf en leiden tot gegevensverlies op de computer.

Aanbevolen: